Μέσω τηλεδιασκέψεων πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020 λόγω πανδημίας. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κώστας Πεφάνης σημείωσε ότι αρχικά αντιμετώπισαν προβλήματα αλλά στην πορεία προσαρμόστηκαν άπαντες στα νέα δεδομένα.

Αρχικά ανέφερε πως “Φέτος είναι μια χρονιά με πολλά τινά. Μάθαμε όλοι να δουλεύουμε με τηλεδιασκέψεις. Ήταν αρκετά δύσκολα στις αρχές στην πορεία όμως συνηθίσαμε τα νέα δεδομένα και αφού μείναμε στον χώρο μας ασφαλείς συνεχίσαμε τις συνεδριάσεις.

Σαφώς και δεν μας αρέσει όλο αυτό αλλά με σκεπτικό ότι πρέπει να μείνουμε ασφαλείς, δεν πρέπει να μένουμε όλοι μαζί αλλά θα συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο να κάνουμε τις συνεδριάσεις μας, και στην πορεία αν όλα πάνε καλά θα επανέλθουμε στα προηγούμενα και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Το πρόβλημα δεν είναι στο Δ.Σ. μόνο. Μακάρι να λειτουργούσε το όλο σύστημα σωστά και ας ήμασταν εμείς στο Δ.Σ. οι μόνοι που θα έκαναν τηλεδιάσκεψη».

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΑ

Και πρόσθεσε πως «Τεχνολογικά τα πήγαμε καλά και βοήθησε πολύ η αντιδημαρχία αλλά και η μηχανοργάνωση και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ευτυχώς είναι εξοικειωμένοι και κάνουν πολύ καλά την συνεδρίαση. Δεν κοιτάμε τη νέα γενιά που από τη γέννηση τους είχαν στα χέρια μια ηλεκτρική συσκευή.

Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά σύμβουλοι είχαν θέμα αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε καλά μέχρι τώρα. Όλα τα ηλεκτρονικά μέσα μας βοηθούν να κάνουμε τη δουλειά μας καλά.

Και βέβαια οι συνεδριάσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με αυτό. Εμείς εργαζόμαστε πάνω σε μια πλατφόρμα που μας έδωσε το υπουργείο. Τώρα αν γίνονται σωστά οι συνεδριάσεις, αυτό επαφίεται στον καθένα από εμάς. Πρέπει να σεβόμαστε τους διαθέσιμους χρόνους, τους συνομιλητές μας και πρέπει να μιλάμε σύμφωνα με τα θέματα. Πολλές φορές άλλα θέματα συζητάμε και άλλα ακούγονται. Όταν έχουμε μια ατζέντα θεμάτων αυτά πρέπει να συζητάμε.

Άρα πρέπει να σεβόμαστε τους κανονισμούς και να λειτουργούμε κάτω από αυτούς. Είμαστε πολλοί και δεν μπορεί να γίνει σωστά η λειτουργία ακόμη και όταν αναγκάζομαι εγώ να κλείνω τα μικρόφωνα. Είμαστε μια ομάδα δημοτικών συμβούλων, 42 άτομα και πρέπει να λειτουργούμε σωστά. Χρειάζεται αλληλοσεβασμός, διάθεση για συνεργασία και προσφορά έργου. Δεν είμαστε εκεί ως εναλλακτική του καφενείου. Είμαστε εκεί για να παράγουμε έργο. Όλοι έχουμε περιορισμένο έργο οπότε είναι κρίμα να σπαταλάμε χρόνο χωρίς ουσία”.

Προηγούμενο άρθροΑκόμη μία θλιβερή είδηση- Έφυγε απο την ζωή ο Κυριάκος Σιδεράς
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης στην παρουσίαση του govApp: Tο κράτος έρχεται στα χέρια μας – O πολίτης θα έχει μαζί του όποια έγγραφα θέλει