Σύσκεψη φορέων για τη δικτύωση τους όσον αφορά δράσεις παιδικής προστασίας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Κατά της Κακοποίησης Παιδιών και την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Παιδιών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ στην Καβάλα.

Μία πρωτοβουλία της διοίκησης του Κέντρου μας και της Προέδρου μας κα. Αναστασία Τζαμπαζλή όπου κάλεσαν εκπροσώπους από την Κοινωνική Υπηρεσία του γενικού νοσοκομείου Καβάλας, από Επιμελητές Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Καβάλας, από Τμήμα ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και από τις Κοινωνικές Υπηρεσιες του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καβάλας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Αγγελιάδης Ιορδάνης Υπεύθυνος Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας.

Η Πρόεδρος μας κα. Τζαμπαζλή δήλωσε στους δημοσιογράφους:

“Ο λόγος τη σημερινής συνάντησης είναι ότι θέλουμε να κάνουμε μία δικτύωση όλων των φορέων που έχουν σχέση με το παιδί. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του παιδιού στις 20 Νοέμβρη. Είμαστε ο μόνος φορέας της περιοχής που ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Θέλουμε να συμβάλλουμε τα μέγιστα για να δούμε πως μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά. Αυτή τη στιγμή προβάλλουμε σαν Κέντρο το κομμάτι της αναδοχής.

Πάνω από 1450 παιδιά βρίσκονται σε ιδρύματα αυτήν τη στιγμή. Σκοπός της Κυβέρνησης, του Υπουργείου και όλων μας είναι να βρεθεί μια οικογένεια για αυτά τα παιδιά. Μάλιστα ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά υπάρχουν και παιδιά για αναπηρία. Όπως καταλαβαίνετε το τηλέφωνο για αυτά τα παιδιά δεν χτυπά.

Προσπαθούμε λοιπόν όλες μας τις δυνάμεις να τις ενώσουμε. Ας είναι αυτό το πρώτο μίνι συνέδριο που κάνουμε όλοι οι υπεύθυνοι για τα παιδιά ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις και τις προϋποθέσεις ώστε να βρεθεί μία οικογένεια για αυτά τα παιδιά”.

Η Πρόεδρος μας επίσης ενημέρωσε ότι ενόψει των εορτών θα υπάρξουν εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση παιδιών με ανάγκη.

Η εικόνα που παραθέτουμε στη δημοσίευση αποτελεί έργο των δικών μας παιδιών του Κέντρου μας που δημιουργήθηκε με αγάπη, χαρά και χαμόγελο.

Προηγούμενο άρθροΣυγκροτήθηκε σε σώμα το νεο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προυσαλιωτών Καβάλας
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου)