Αναπτυξιακή-1-778x580

Σύσκεψη με τα στελέχη της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε. είχε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, με αφορμή το άνοιγμα του νέου πακέτου LEADER, ενός μονοτομεακού κι ενός πολυτομεακού, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να χαρακτηρίζει επιτυχία την έγκριση αυτών των δύο προγραμμάτων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε η πρόταση που θα κατατεθεί με τη μορφή προϋπολογισμών από την Αναπτυξιακή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις. Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς τόσο ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης όσο και ως Π.Ε. Καβάλας για τη δουλειά που έγινε από τα στελέχη της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα υπέβαλαν ορισμένες προτάσεις, που λειτουργούν ενισχυτικά στην πρόταση που θα κατατεθεί. Παράλληλα εξέφρασε την πίστη ότι το ποσοστό του προϋπολογισμού που θα εγκρίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι το υψηλότερο δυνατό, διότι οι πραγματικές ανάγκες, που έρχεται να θεραπεύσει αυτό το πρόγραμμα είναι διαφορετικές από άλλες εποχές.
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας, κ. Μιχάλης Σκορδάς, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό ότι η Π.Ε. Καβάλας τίθεται ως διαχειριστική αρχή του νέου Leader μετά από τέσσερις προγραμματικές περιόδους. Πρόσθεσε δε ότι ολοκληρώθηκε μια μακρά περίοδος διαβούλευσης με πλήθος φορέων από όλους τους δήμους της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και τα επιμελητήρια, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη μια συνάντηση στη Λυδία για την ανάπτυξη ενός διατοπικού σχεδίου με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες Καβάλας και Σερρών για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.

Προηγούμενο άρθροΤα ακτινίδια Νέστου στην Κίνα
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο πάρκο Φαλήρου