%cf%83%cf%8d%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-1-1021x580

Η έκδοση ψηφίσματος αποφασίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρουσία πλήθους κτηνοτρόφων υπό την αιγίδα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου αναφορικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν στις κτηνοτροφικές μονάδες εξαιτίας των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινόμενων με στόχο την αποζημίωση των κτηνοτρόφων για το απολεσθέν ζωικό τους κεφάλαιο και την εν γένει οικονομική τους ζημία.

Οι βουλευτές κ.κ. Εμμανουηλίδης και Μορφίδης ανέφεραν στην σύσκεψη ότι έχουν ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ λαμβάνοντας την απάντηση ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να απαλυνθεί το πρόβλημα των πληγέντων κτηνοτρόφων. Από πλευράς του ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι θα γίνει μία καταγραφή των προβλημάτων από την Διεύθυνση Γεωργίας σε συνεργασία με τους προέδρους των χωριών οι οποίοι θα επαληθεύουν τις ζημίες που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι ώστε να συνταχθεί μία συνολική έκθεση όπου θα αναφέρεται ποιοι κτηνοτρόφοι λόγω του χιονιά αποκλείστηκαν από τις κτηνοτροφικές μονάδες τους για να ενισχυθεί το ζωικό τους κεφάλαιο. Παράλληλα θα γίνει μία καταγραφή στην διαφορά του ζωικού κεφαλαίου αλλά και της παραγωγής γάλακτος που είχαν πέρυσι την ίδια εποχή η κτηνοτρόφοι με φέτος έτσι ώστε να προκύψει ένα πλαφόν με την σχετική διαφορά. Με πρόταση δε του βουλευτή κ. Μορφίδη θα οριστεί μία συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πραγματοποίηση μίας σύσκεψης παρουσία του ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα.

Προηγούμενο άρθρο2 νεκροί ανασύρθηκαν από φλεγόμενη οικεία στην Πολιά Διδυμοτείχου
Επόμενο άρθροΤο Γενικό Νοσοκομείο ανακοινώνει την έγκριση της πρότασης βελτίωσης – ανάπτυξης υποδομών στα πλαίσια χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2014-2020