Έντονο χαρακτήρα είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο το κυρίαρχο θέμα ήταν οι Σχολικές Καθαρίστριες όπου ζήτησαν να αλλάξει το ωράριό τους και να εργάζονται περισσότερες ώρες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχε πέσει κάποια στιγμή το σύστημα και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος τη συνεδρίαση μέσω ίντερνετ. Φέραμε κάποια ζητήματα, όπως αυτό με τις καθαρίστριες. Όχι ως προς την πρόσληψή τους αλλά ως προς τη διαδικασία που θα γίνει. Θα πρέπει οι καθαρίστριες 3ωρης απασχόλησης που γνωρίζουν τους χώρους, να γίνουν 4ώρες ή ακόμη και 8ώρες ώστε να υπάρχει πιο αποτελεσματική απολύμανση και καθαρισμός. Το λέγαμε πριν ξεκινήσουν τα σχολεία.

Τώρα προσπαθεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να πληρώσει τις ακάλυπτες θέσεις με τον τρόπο που του δίνει τη δυνατότητα η σημερινή κυβέρνηση μέσα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και από τα χρήματα που του δίνει ο covid. Δυστυχώς αυτή η διαδικασία και η προσπάθεια να μην ξοδευτούν λεφτά του Δήμου Καβάλας έχει επίπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Αυτό είναι το σημαντικό πολιτικό γεγονός, το ατόπημα του δημάρχου. Προτίμησε να ασχοληθεί με το αν υπάρχουν λεφτά στο Δήμο Καβάλας από το να υπάρξει η υγιεινή των παιδιών. Δεν έβαλε σαν προτεραιότητα την υγιεινή των παιδιών ως έπρεπε και προσπάθησε να το καλύψει μέσα από τις διάφορες διαδικασίες για να μην πληρωθούν χρήματα από το Δήμο Καβάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα μήνα σχεδόν χωρίς επαρκή καθαρισμό στα σχολεία. Αυτό είναι το πολιτικό κόστος και θα πρέπει να απολογηθεί. Ό,τι κι αν έκανε, το αποτέλεσμα μετράει».

ΤΑΞΙΔΙΑ

Πρόσθεσε ότι «ένα ακόμη θέμα που ανέδειξε η πρώην δήμαρχος είναι οι συχνές απουσίες του δημάρχου στην Αθήνα που δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είπε χαρακτηριστικά ότι 11 μέρες στις 30 απουσιάζει και ρώτησε ποιος και πώς διοικείται ο Δήμος Καβάλας. Εκεί εξοργίστηκε ο δήμαρχος, βγήκε εκτός εαυτού. Δημιουργήθηκε μια ένταση που δεν χρειαζόταν.

Το γεγονός είναι, όμως, ότι ξεκίνησε το σχολικό έτος και δεν γίνεται επαρκής καθαρισμός και απολύμανση στα σχολεία».

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Χρήστος Ρέμος
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο απο το Νοσοκομείο Καβάλας