Συνεδρίασε για ακόμη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με 25 τακτικά θέματα. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι συζητήθηκε το θέμα των μειωμένων δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Ο ίδιος τόνισε πως θα ήθελαν περισσότερα δρομολόγια πλην, όμως, προέχει και η οικονομική επιβίωση του φορέα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δύο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και τράβηξαν σε μάκρος. Το πρώτο ήταν για τα θερινά δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας και το δεύτερο ήταν τρεις αιτήσεις γνωμοδότησης για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών στο αγρόκτημα της Νέας Καρβάλης.

Όσον αφορά το αστικό ΚΤΕΛ, επειδή υπήρχε μεγάλη δυσανασχέτηση για τα μειωμένα δρομολόγια που κατέθεσε ο εταιρεία, όλοι θα θέλαμε περισσότερα και να αποτελέσουν τα λεωφορεία τον κύριο τρόπο μεταφοράς των δημοτών μας. Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι το Αστικό ΚΤΕΛ είναι μια επιχείρηση και όπως όλες δεν μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς οικονομικής ζημιάς. Θα πρέπει να εγκρίνουμε το βέλτιστο πρόγραμμα που θα παρέχει και την οικονομική βιωσιμότητα στην εταιρεία. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο που βιώνουμε αυτήν την κρίση, είχα ρωτήσει δύο φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τον δήμαρχο όσον αφορά την επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών από τα χρήματα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κοντά στα 3 εκ. ευρώ, που πήρε ο Δήμος Καβάλας από το υπουργείο Εσωτερικών. Και τις δύο φορές μου απάντησε ότι το εξετάζει, αλλά δεν κατάφερε να βρει λύση, κάτι αναμενόμενο για μένα, παρόλο που άλλοι δήμοι μπόρεσαν και επιδότησαν το Αστικό τους ΚΤΕΛ.

Όταν προέρχεται από μία τέτοια κρίση, είναι λογικό να μειώσει το ΚΤΕΛ τα δρομολόγιά του για να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις. Άρα, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τα μειωμένα δρομολόγια φέρει και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας με τις επιλογές και τον τρόπο που προτίμησε να δαπανήσει τα χρήματα του υπουργείου».

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑ’Ι’ΚΑ

Στη συνέχεια δια το δεύτερο θέμα είπε ότι «ήταν η αίτηση γνωμοδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη Νέα Καρβάλη. Ακούστηκαν όλες οι πιθανές απόψεις, κάποιοι τάχθηκαν υπέρ και κάποιοι κατά. Αν και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν γνωμοδοτική, καθώς θα πάει στην Περιφέρεια και την Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης, διατύπωσα την άποψή μου. Είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε επένδυση που χαρακτηρίζεται πράσινη αλλά και ως γεωπόνος, λέω ότι είμαστε κατά σε κάθε επένδυση που γίνεται εις βάρος της πρωτογενούς παραγωγής. Η χωροθέτηση θα γινόταν σε αγρόκτημα υψηλής παραγωγικότητας όπου θα μπορούσε να καλλιεργηθεί και να αποδώσει καρπούς. Θα έπρεπε να επιλεγεί άλλος χώρος που να μην μπορεί να καλλιεργηθεί αλλά τέτοιοι χώροι έχουν μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης και γι’ αυτό δεν προτιμούνται από τους επενδυτές. Ήμουν θετικός στο να γίνουν επενδύσεις αλλά αρνητικός στο θέμα της χωροθέτησης. Και δεν είναι επένδυση που θα προσφέρει και θέσεις εργασίας και τίποτε στην περιοχή της Καρβάλης».

Προηγούμενο άρθροΕνστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας από την Αντιπολίτευση για την τελετή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Μεγάλη Λέσχη και όχι μόνο
Επόμενο άρθροΤα κρούσματα λιγοστεύουν αλλά είναι αναγκαίο το εμβόλιο, δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης