Ο Δήμος Καβάλας τρέχει ένα πρόγραμμα «Αγκαλιά στην Αλληλεγγύη χαρίζοντας σε πρώτη φάση δώρα στα απιδιά με την μορφή παιχνιδιών. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο όλοι είναι αλληλέγγυοι σε τέτοιες προσπάθειες αν και είναι αντίθετος με το να δίνονται συνεντεύξεις προβάλλοντας την πρωτοβουλία.

Όπως τόνισε αρχικά “Σαφώς και είμαστε και θα πρέπει να είμαστε αρωγοί ώστε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν τεκμηριωμένα στην καθημερινότητα τους. Ιδίως αυτές τις Άγιες Ημέρες θα πρέπει όλοι να σκύψουμε και να συνδράμουμε στο μέτρο του δυνατού που μπορεί ο καθένας δηλαδή ώστε όλες οι οικογένειες και κυρίως όλα τα παιδιά να απολαύσουν τις ημέρες του Πάσχα, τα πασχαλινά τους παιχνίδια, τα πασχαλινά τους ρούχα.

Ως έθιμο της χριστιανικής μας πίστης το θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία και εννοώ όλη τη διαδικασία των δώρων. Σε αυτή επομένως την πολιτιστική μας κληρονομιά δεν θα πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι, όπως αμέτοχοι δεν πρέπει να μείνει και η τοπική αυτοδιοίκηση. Και δεν μένει. Κάθε χρόνο και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι προχωρούν σε αντίστοιχες δράσεις που βοηθούν τις πιο άπορες οικογένειες. Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι οι συνεντεύξεις Τύπου που δίδονται για αυτό τον σκοπό.

Μπαίνουμε δηλαδή στη νοοτροπία όποιος βοηθάει τον συνάνθρωπο του θα πρέπει να βγαίνει και να το διαφημίζει. Και αν πρόκειται για Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους”.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ…

Ο ίδιος όμως στάθηκε και σε ένα ακόμη σημείο. “Με ενοχλεί ότι σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας που εγώ δεν θα την χαρακτήριζα πρωτοβουλία διότι τέτοιες δράσεις γίνονται από όλους τους Δήμους στις γιορτινές περιόδους, δεν γνωρίζουμε ποια είναι η οικονομική συμμετοχή του Δήμου Καβάλας. Έδωσε ο Δήμος Καβάλας χρήματα για αυτή τη δράση; Εγώ δεν είμαι αυτής της φιλοσοφίας. Θεωρώ ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να είναι ο μέγας χορηγός σε τέτοιες δράσεις, να δίδει το καλό παράδειγμα και μετά να ζητάει χρήματα από χορηγούς, από τους συνδημότες μας, και κυρίως σε μια τέτοια κρίσιμη από οικονομική και υγειονομική περίοδο που διανύουμε. Ξεπερνώντας αυτή τη διαφωνία μας με αυτή την ξεπερασμένη πολιτική που ασκεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουμε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και κάθε ευτυχία.

Αλλά και επειδή η υγεία λόγω πανδημίας περνά και από το δικό μας χέρι ας είμαστε πιο προσεκτικοί και συνετοί στην συμπεριφορά μας αυτές τις ημέρες για να επανέλθουμε υγιείς και ασφαλείς στην πολυπόθητη κανονικότητα που ευελπιστούμε να έρθει γρήγορα” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣτη Καβάλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος – Την Μ.Παρασκευή βρέθηκε στην περιφορά του επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο
Επόμενο άρθροΗ εστίαση στηρίχθηκε και θα συνεχίσει να στηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο βουλευτής, Μακάριος Λαζαρίδης