Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα όπως σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Αρχικά ανέφερε ότι “Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που κράτησε ως αργά, μόνο που τα θέματα ήταν τέτοια που από ό,τι φάνηκε έφεραν για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια αυτό που όλοι πλέον καταλαβαίνουμε καλά, την απουσία προγραμματισμού και συντονισμού δράσεων από την πλευρά της διοίκησης αλλά και την απροθυμία της να αποδεχθεί, θέσεις, προτάσεις, σκέψεις και προβληματισμούς και της αντιπολίτευσης”.

Αναφερόμενος λοιπόν ο συνομιλητής μας στα κύρια σημεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης πρόσθεσε ότι “Αρχικά είχαμε μια έντονη συζήτηση για το θέμα του λογισμικού με το οποίο γίνονται οι λογιστικές εργασίες στα ταμεία του Δήμου Καβάλας. Μια συζήτηση που δεν ξέρω κατά πόσο μας έκανε σοφότερους απλά είναι γεγονός πως είχαμε μια έντονη συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις βέβαια που δεν μας κάλυψαν. Δεν ξέρω τελικά αν χρειάζεται να ρωτήσει κανείς και να περιμένει μετά απαντήσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την στάση της διοίκησης στα ερωτήματα που θέτουμε.

Η μη ύπαρξη σύμβασης και η ανάθεση σε εταιρεία για τα λογιστικά του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και μάλιστα για ένα μικρό χρονικό διάστημα έφερε έντονες αντιδράσεις πόσο μάλλον ότι μιλάμε έστω και για ένα τεστ μια και το ζήτημα της νομικής κάλυψης του Δήμου Καβάλας είναι αυτό που μας απασχολεί πολύ.

Μισθοδοσίες, άλλα οικονομικά δεδομένα φέρουν στην επιφάνεια θέματα προσωπικών δεδομένων και αυτό που θελήσαμε εμείς να μάθουμε ήταν αν τελικά υπάρχει κάλυψη και ηθική και νομική. Γιατί αν δεν υπάρχει διασφάλιση μήπως μπορούμε όλοι να γίνουμε έρμαιο ακόμη και κακοπροαίρετων; Μπορεί άραγε να χρησιμοποιείται έτσι απλά ένα λογισμικό; Και αν δεν υπάρχει μια σύμβαση ποιος βάζει περιορισμούς” αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος στάθηκε στο πολιτικό κομμάτι το οποίο μάλιστα λέει ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας για μια ακόμη φορά φάνηκε ασυνεπής σε ό,τι αφορά τα νομικά βήματα επί της διαδικασίας ώστε να έρθει η εξασφάλιση και η έγκαιρη χρήση του συστήματος.

“Όχι μόνο δεν υπήρξε απευθείας ανάθεση αλλά δόθηκε και δοκιμαστικά περίοδος χρήσης και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Εδώ είναι το μεμπτό σημείο και πέρα από τις νομικές όποιες κυρώσεις αυτό που μας αφορά είναι το πως χειρίζεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ανάλογα προβλήματα. Δεν μπορεί η διοίκηση να βάλει στρατηγική στον σχεδιασμό της. Αν ήθελε να αλλάξει και να βάλει τη δική της επιχείρηση ως συνεργάτη έπρεπε να ακολουθήσει ένα σωστό τρόπο. Ούτε αυτό δεν έκανε.. Η διαχείριση είναι αυτό που με προβληματίζει και με στεναχωρεί. Αυτά άλλωστε βγαίνουν στην επιφάνεια. Φανταστείτε τι γίνεται πίσω από αυτά”.

ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ο ίδιος βέβαια έκανε λόγο και για τις συνεχείς ανακλήσεις αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. “Σύμβουλοι με πείρα λένε ότι ίσως να μην υπήρξε άλλη διοίκηση του Δήμου Καβάλας με τόσες πολλές ανακλήσεις αποφάσεων. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα όσα λέμε εμείς μέσα στο Δ.Σ. και καταφέρνει και τα “πιάνει” η αντιπολίτευση και αποσύρονται όλα τα άλλα τα “πιάνει” ο ελεγκτικός μηχανισμός και μετά χρήζει ανάκλησης η όλη απόφαση, Προχειρότητα και στα θέματα και στα όσα άλλα συμβαίνουν. Δεν υπάρχει και σωστή τεκμηρίωση και ενημέρωση και για αυτό έχουμε αυτά που έχουμε” πρόσθεσε. Μάλιστα θύμισε ότι κάθε ψήφος των συμβούλων μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στα Δικαστήρια γι αυτό και επέμενε ότι χρειάζεται σωστή και οργανωμένη δουλειά.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αναφορικά με το προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς σχολίασε ότι “Ξέραμε ότι θα έχουμε πρόβλημα. Εμείς ως αντιπολίτευση από το Νοέμβριο ακόμη το λέγαμε. Αλλά δυστυχώς η διοίκηση μας δεν ακούει. Και δεν ακούει και δεν ξέρω γιατί. Πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνη της;

Θέλει να δώσει αξία στην αντιπολίτευση; Δεν ξέρω ποια τι να πιστέψω;. Δεν ήξεραν ότι το πρόγραμμα της Κοινωφελούς θα τελειώσει; Και όταν λέει και ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» κ. Δημητριάδης ότι το κενό θα είναι για ένα 15θημερο και μετά όλα θα πάνε καλά. Έρχονται να καλύψουν με διάφορα την κακή διαχείριση και ρίχνουν και το μπαλάκι στην κυβέρνηση που δεν κίνησε νωρίς τη διαδικασία για την κοινωφελή εργασία. Άρα δεν φταίει η διοίκηση μα η κυβέρνηση για όλα αυτά. Μα από την Κοινωφελή τα περιμένουμε όλα; Και δεν πρέπει να γίνει επιτέλους ένας κανονικός διαγωνισμός; Αυτή είναι άραγε η διοίκηση; Έπρεπε όλες οι διαδικασίες να ξεκινήσουν νωρίς γιατί στο τέλος τέλος ο Δήμος Καβάλας δεν είναι ένας μηχανισμός νέος. Είναι παλαιός, οργανωμένος, έχει έμπειρο προσωπικό και θα πρέπει να συντάσσεται με τις ημερομηνίες που πρέπει να ακολουθούνται. Είναι δυνατόν να προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύψουμε την Αμερική;” αναρωτήθηκε θυμίζοντας ότι τελικά τα παιδιά είναι αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα…

“Παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας; Και τελικά παίζουμε; Η προτεραιότητα του Δήμου Καβάλας δεν είναι προς την κοινωνική κατεύθυνση” πρόσθεσε.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΑΘ

Αναφορικά τέλος με το θέμα της ανακύκλωσης και τη ΔΙΑΜΑΑΘ ο ίδιος έκανε λόγο για αδυναμία της διοίκησης να πείσει το κοινό για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. “Δεν έγινε αυτό που έπρεπε. Η ανακύκλωση δεν προχωράει και το κόστος του Δήμου Καβάλας για την απόρριψη των απορριμμάτων είναι μεγάλο. Τίποτε δεν μειώνεται γιατί ο κόσμος δεν ανακυκλώνει γιατί απλά ο Δήμος Καβάλας δεν πιέζει σε ενημέρωση, δεν κάνει καμπάνιες για να πείσει το κοινό να ανακυκλώνει. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ότι πληρώνουμε πολλά ενώ με την ανακύκλωση θα είχαμε γλυτώσει πολλά. Άρα άλλες είναι οι προτεραιότητες της διοίκησης” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα η Βουλή των Ελλήνων όρισε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργία των ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή Καβάλας»