Εκλογές στους εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σχολίασε πως η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας απέτυχε να διαχειριστεί το όλο θέμα, το ανθρώπινο δυναμικό.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Θα πρέπει να πω ότι έχουμε ένα μεγάλο θέμα με τους δημοτικούς υπαλλήλους και μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές το όλο ζήτημα αναζωπυρώθηκε. Αυτό που φαίνεται είναι ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η διαχείριση και ο τρόπος χειραγώγησης αλλά και η προσπάθεια που έγινε μέσα από τη διοίκηση να πάρει κατά κάποιο τρόπο με το μέρος της ή να οδηγήσει εκεί που θέλει τα πράγματα, νομίζω ότι απέτυχε!!!

Θεωρώ ότι η κάθε διοίκηση θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τον Σύλλογο των Εργαζομένων και θα πρέπει να συνεργάζεται αγαστά μαζί με τον Σύλλογο, για να δώσει όμως και να μπορέσει να αυξηθεί και η παραγωγικότητα των εργαζομένων αλλά και η παραγωγικότητα της ίδιας της διοίκησης.

Ένα πολύ άσχημο φαινόμενο, και μάλιστα το κεντρικό θέμα που απασχολεί τη διοίκηση είναι ότι δεν υπάρχει καλή διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων..

Στο Δήμο Καβάλας η διοίκηση του δεν διαχειρίζεται καλά το όλο θέμα. Και αυτό φαίνεται από δύο σημαντικά παραδείγματα”.

ΤΑ [ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ο ίδιος προκειμένου να εξηγήσει τα δύο αυτά σημεία που δείχνουν μη σωστή διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δήμο Καβάλας, θύμισε ότι κάθε χρόνο με το πρόγραμμα της μετακίνησης έφευγαν λίγα άτομα. “Πλέον όμως φεύγουν πολλά άτομα από τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάαλς. Και αν δεν υπήρχε ο νόμος που να έλεγε ότι το 60% πρέπει να παραμείνει βάσει του οργανογράμματος, τουλάχιστον στις Τεχνικές Υπηρεσίες τότε θα είχαμε άδειασμα των όλων θέσεων.

Και μάλιστα η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και ο ίδιος ο Δήμαρχος πιστεύουν και δικαιολογούνται με τον τρόπο αυτό ότι οι αποχωρήσεις γίνονται επειδή υπάρχει πολύς φόρτος δουλειάς στο Δήμο Καβάλας. Στο Δήμο Παγγαίου, στο Δήμο Θάσου, στο Δήμο Κομοτηνής ή στο Δήμο Θεσσαλονίκης γιατί δεν φεύγουν και έχουν από ένα και δύο άτομα μόνο που θέλουν να μετακινηθούν λόγω οικογενειακών λόγων; Άρα μιλάμε για απλή δικαιολογία που είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης που γίνεται στο ανθρώπινο δυναμικό.

Όσο για το δεύτερο παράδειγμα, αυτό αφορά στην καταγγελία που έγινε μέσα από μια ομάδα εργαζομένων στην καθαριότητα σε ό,τι αφορά βέβαια την μεταχείριση των υπαλλήλων και του τρόπου με τον οποίο αυτοί απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες εκτός από τις υπηρεσίες στις οποίες έχουν διορισθεί. Ακόμη και στις εκλογές του, πρώτη φορά είχαμε και δεύτερο ψηφοδέλτιο ενώ μέχρι τώρα είχαμε μια κοινή εκστρατεία. Οι διεκδικήσεις σε έναν σύλλογο εργαζομένων είναι κοινές πέρα από κομματικά και παρατάξεις.

Για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν μπορεί να χειριστεί το ανθρώπινο δυναμικό και θέλει απλά να καθοδηγήσει πρόσωπα και πράγματα. Τέτοιες πρακτικές είναι ενάντια και στη δική μου φιλοσοφία και με βρίσκουν παντελώς αντίθετο” σχολίασε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Οι υπάλληλοι του Δήμου σημείωσε χρόνια τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. “Οταν μαθαίνεις το αντικείμενο σου, η δουλειά δεν σε φοβίζει. Μετά από χρόνια το να θέλει να φύγεις ένας δημόσιος υπάλληλος και να πάει σε μια άλλη δουλειά που δεν την γνωρίζει, σημαίνει πολλά. Και είναι πολύ πιο επιβαρυντικό από το να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά που ξέρει. Άρα για να θελήσει να φύγει σημαίνει ότι το εργασιακό περιβάλλον δεν είναι καλό. Δεν είναι διαχείριση για να ανταμειφθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από το Δήμο Νέστου ένα άτομο μόνο θέλει ν α φύγει…. Πρέπει να βρεθεί τρόπος και να συνεργαστεί με τους δημοτικούς υπαλλήλους ο Δήμαρχος” όπως σχολίασε.

Η ΑΝΑΣΑ

Αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής στην παράταξη ΑΝΑΣΑ ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμη το όλο ζήτημα δεν έχει ρυθμισθεί. “Κάνουμε ενδοπαραταξιακές διεργασίες και το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Θα προχωρήσουμε και θα έχουμε νέο επικεφαλής για να προχωρήσει στις επόμενες εκλογές. Υπάρχουν διαφορές για τον τρόπο που αυτό θα γίνει, αλλά είτε υπάρξει είτε όχι εκλογική διαδικασία η πλειονότητα των εκλεγμένων και μη μελών της παράταξης, και αυτών που εκλέχθηκαν και αυτών που δεν εκλέχθηκαν θέλουν να υπάρχει επικεφαλής μέσα από την παράταξη της ΑΝΑΣΑΣ. Ίσως κάποιοι θέλουν συγκεκριμένο άτομο αλλά θα το δούμε. Πάντως όλοι θέλουν νέο όνομα και νέο επικεφαλής για να πάμε στις εκλογές” πρόσθεσε. “Η καθυστέρηση κούρασε αλλά πρέπει να δώσουμε χρόνο για να μπορούν άπαντες να πάρουν θέση. Και μετά θα προχωρήσουμε ως πρέπει” σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές ΚΙΝΑΛ: Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου στο δεύτερο γύρο – Τρίτος ο Λοβέρδος
Επόμενο άρθροΗ ΔΕΥΑ Θάσου προγραμματίζει έργα 26 εκ. ευρώ