Ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε τη διαδικασία αναπροσαρμογής των δημοτικών ανταποδοτικών τελών κατά 45% όπως αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Αντιπολίτευσης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος επεσήμανε πως τελικά αποφασίστηκε η μείωση των τελών κατά 45% κάτι που αποτελεί επιτυχία της αντιπολίτευσης. Παράλληλα με την απόφαση αυτή ελαφρύνονται οικονομικά οι δημότες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μετά από δύο αποφάσεις, ενστάσεις, προσφυγές, τελικά εφαρμόστηκε η μείωση των ανταποδοτικών τελών από 37% έως 45%, καθώς χωρίζεται σε κατηγορίες. Ήταν μία επιτυχία της αντιπολίτευσης καθώς αυτή ανακίνησε όλη την προσπάθεια με το επιτυχές αυτό αποτέλεσμα. Έχει ιδιαίτερη σημασία διότι είχαμε αύξηση τελών στο τέλος του 2019 που εφαρμόστηκε το 2020, με αύξηση κατά 45%, οπότε επανερχόμαστε στην περίοδο του 2019. Έχει και πρακτική σημασία, διότι σε μία περίοδο υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, μια τέτοια αύξηση τελών το 2020 επιβάρυνε ιδιαίτερα το κόστος διαβίωσης.

Ο Δήμος Καβάλας έχει πάρει αρκετά χρήματα ως επιδότηση από την κυβέρνηση για τον covid 19. Εγκρίθηκαν άλλες 250 χιλιάδες ευρώ και επομένως δεν έχει καμία δικαιολογία ότι έχουν πληγεί τα οικονομικά του λόγω πανδημίας. Οπότε θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα να ασκήσει πιο ουσιαστικά και έμπρακτα τον κοινωνικό του ρόλο. Απεναντίας βλέπουμε αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνται για πληρωμές που δεν συνάδουν με τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν. Δύο παραδείγματα αναφέρθηκαν σχετικά με αυτό, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Το πρώτο είναι ότι τώρα ξεκίνησε η διαδικασία για την προμήθεια κάποιων τάμπλετ στους μαθητές. Τώρα που θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία και που τελειώνει η σχολική χρονιά; Είναι παράταιρο αυτό. Και μετά λένε ότι θα μείνουν στο σχολείο.

Το δεύτερο είναι η απευθείας ανάθεση που θα γίνει, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαηλίδης, για την εγκατάσταση ενός νέου λογισμικού για την τηλεργασία. Μα σιγά- σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε τηλεργασία.

Όλα αυτά αποδεικνύουν την έλλειψη οργάνωσης και σωστής διαχείρισης στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και προπαντός αν το συνδυάσουμε με τις συνεχείς παραιτήσεις και των προέδρων της Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης και του γενικού διευθυντή της Δημωφέλεια. Γενικά η διοίκηση έχει πρόβλημα όχι μόνο οικονομικό αλλά και ανθρωπίνων πόρων ίσως λόγω της κακής οργάνωσης».

ΔΗΠΕΘΕ

Για το ΔΗΠΕΘΕ είπε ότι «τη Δευτέρα ο πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μποζούδης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση της διοίκησης απέναντι κυρίως στον καλλιτεχνικό διευθυντή κι όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί. Ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του, είναι γεγονός ότι η τακτική που ακολουθήθηκε προκάλεσε μία μεγάλη πληγή στο γόητρο του ΔΗΠΕΘΕ κι αυτό δεν αλλάζει. Αλλά επειδή εκτιμώ τον κ. Μποζούδη, αλλά θεωρώ ότι του λείπει αρκετή πολιτική εμπειρία, θα τον προσκαλούσα σε μία συνάντηση για να του εξηγήσω αυτό που είπα σε μία συνέντευξή μου, τι σημαίνει για μένα ανανέωση στο ΔΗΠΕΘΕ, καθώς ομολόγησε ότι δεν το κατάλαβε. Αρκεί να το κάνει πριν την ανανέωση της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή το 2022. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της μη καλής οργάνωσης και της μη καλής διαχείρισης».

Προηγούμενο άρθροΣήμερα θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Καβάλας
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Καθοριστικό βήμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης – Θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά