kavala-synodiporoi

Σ’ έναν φιλόξενο χώρο, ένας μουσικός με την κιθάρα του οδηγεί το κοινό σε μονοπάτια αγαπημένα.
Μια παρέα αργοπορημένη κάθεται στο πρώτο τραπέζι που κατά τύχη είναι άδειο.
Ο μουσικός παίζει, η παρέα συνοδεύει σιγοτραγουδώντας…
Το ταξίδι ξεκινά.

Έτσι περιγράφει τη γνωριμία μελών της χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι» του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας με τον Νότη Μαυρουδή στην Καβάλα, ο μουσικός Γιάννης Κανάκης. Η «χημεία» που δημιουργήθηκε μεταξύ τους οδήγησε σε μια διαρκή συνεργασία η οποία πλέον περνά την είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο Νότης Μαυρουδής με τη Νένα Βενετσάνου, τον κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν και την Χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» από την Καβάλα, εμφανίζονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.
Πρόκειται για μια συναυλία- αφιέρωμα στα 50 γόνιμα χρόνια της πορείας του Νότη Μαυρουδή. «Καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους τους χορωδούς, ερασιτέχνες χορωδούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με επαγγελματισμό στις απαιτήσεις αυτής της συναυλίας» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο κ.Κανάκης, τους οποίους ευχαρίστησε για την επιμονή και την υπομονή τους.
Ο Νότης Μαυρουδής είναι από τους μουσικούς που μπορούν και επικοινωνούν άμεσα με το κοινό τους. Ο ίδιος θα παρουσιάσει κάθε τραγούδι της συναυλίας, όπως άλλωστε έκανε και στην Καβάλα.
Η πρώτη παρουσίαση αυτής της συνεργασίας έγινε στον κατάμεστο από κόσμο κινηματογράφο «Όσκαρ» τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι «ΣυνΩΔΗπόροι» ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του συνθέτη και της Νένας Βενετσάνου, αλλά και του κοινού που επιβράβευσε τους συντελεστές με το θερμό του χειροκρότημα.
Η επιτυχία του εγχειρήματος οδηγεί πλέον την Χορωδία του Σ.φ.Γ.Τ. Καβάλας στην επόμενη πρόκληση, την παρουσία της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. «Στο πρόγραμμα της συναυλίας, η Χορωδία μας έχει μεγαλύτερη συμμετοχή, σε σχέση με αυτό της Καβάλας» μας ενημέρωσε ο κ.Κανάκης.

Οι φίλοι της Χορωδίας προετοιμάζονται να τη συντροφεύσουν και σ’ αυτό το ταξίδι. Άλλωστε δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στο κοινό της Καβάλας να επισκεφθεί το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, να απολαύσει τη συναυλία σε μια αίθουσα υψηλών προδιαγραφών και να στηρίξει την προσπάθεια των «ΣυνΩΔΗπόρων».
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 10€, 8€ (μαθητικό – φοιτητικό – κάτοχοι κάρτας ανεργίας

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη ενίσχυση και παράταση εξόφλησης οφειλών στην Θάσο καθώς και στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές – Που και πως θα δοθούν;
Επόμενο άρθροΣύλληψη για καλλιέργεια, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων