Στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ συνέλεξαν «καρότα» από την πεσμένη γέφυρα του παλιού Νοσοκομείου στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της μελέτης για την κατάσταση της γέφυρας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Γιάννη Ιακωβίδη οι διαδικασίες προχωρούν και αναμένεται να βγει κάποιο πόρισμα σχετικά σύντομα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι έρευνες και τα δοκίμια είναι μέσα στο πλαίσιο του ελέγχου για την στατική επάρκεια της γέφυρας. Προηγήθηκε μια παρόμοια έρευνα από συνεργεία του μελετητή που ανέθεσε η Εγνατία Οδός και σύντομα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από αυτές τις ενέργειες, για να διαπιστώσουμε αν είναι επαρκές το σύνολο της κατασκευής κι όχι μόνο το πεσμένο κομμάτι. Αυτό θέλει χρόνο και είμαστε ακόμη στις προκαταρκτικές μελέτες.

Αν απαιτηθεί να κατεδαφιστεί και να κατασκευαστεί ξανά όλη η γέφυρα ή αν χρειαστούν μεγάλες επεμβάσεις και στα τμήματα που δεν έχουν πέσει, το κόστος θα είναι υψηλό και θα πρέπει να αναλογιστούμε αν είναι απαραίτητο να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Πάντα είναι ένας συνδυασμός λειτουργικότητας και οικονομικών στοιχείων. Ελπίζω σύντομα να έχουμε αυτά τα στοιχεία, κι εμείς και η Περιφέρεια. Ελπίζω το τμήμα που δεν έχει πέσει να είναι επαρκές. Διότι αν το οικονομικό μέγεθος είναι μεγάλο θα υπάρξει προβληματισμός».

ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ

Πρόσθεσε ότι «με την αμφιδρόμηση του δρόμου στο παλιό Νοσοκομείο δεν έχουμε πίεση χρόνου για τις διαδικασίες. Το στοιχείο ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το παλιό νοσοκομείο με δραστηριότητες που θα έφερναν έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, νομίζω ότι είναι μια παράμετρος που πρέπει να σκεφτούμε για την αποκατάσταση της γέφυρας. Ένας κόσμος στην είσοδο του Νοσοκομείου νομίζω ότι θα κάλυπτε την ανάγκη εξυπηρέτησης του κτηρίου.

Πιστεύω ότι έφυγε από πάνω μας το βάρος της ταλαιπωρίας των κατοίκων που επιβαρύνονταν με τον κυκλοφοριακό φόρτο στη Σαππαίων και την Κολοκοτρώνη. Έτσι προχωράμε χωρίς το άγχος των επιπτώσεων μέσα στην πόλη εξαιτίας της γέφυρας. Καλό είναι να το δούμε μακροπρόθεσμα, ποιες είναι οι ανάγκες μας και να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Προηγούμενο άρθρο«Ο τουρίστας θέλει φέτος ήλιο, παραλίες, καλό φαγητό και κυρίως ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή Δράση με θέμα “Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων”