Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στον Δήμο Παγγαίου με αποτέλεσμα να είναι κλειστά τα σχολεία όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου κ. Γιώργος Καλλινικίδης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μπορεί να μην ζούμε αυτά που ζουν στη νότια Ελλάδα αλλά το κρύο είναι τσουχτερό κι έτσι φαίνεται ότι θα πάει τις επόμενες δύο ημέρες. Έχουμε αρκετό κρύο και φαίνεται ότι θα το έχουμε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Τα σχολεία έμειναν κλειστά (σ.σ. χθες) και οι μαθητές έκαναν μάθημα με τηλεκπαίδευση. Δεν είναι κάτι εύκολο, όλη η χώρα έχει κακό ίντερνετ, αλλά είναι σαφώς ένα βήμα μπροστά για όταν έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Αναπληρώνεται έτσι ο εκπαιδευτικός χρόνος όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία λόγω παγετού και σε συνδυασμό με τον covid. Με αυτές τις θερμοκρασίες και με ανοιχτά παράθυρα στις αίθουσες δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Με κλειστά παράθυρα υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού. Υπάρχει η οδηγία να ανοίγουν τα παράθυρα για 5’ ανά μία ώρα αλλά πολλές φορές αυτό δεν τηρείται και τα παράθυρα μένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Αυτά τα ζητήματα μας έκαναν να μην ρισκάρουμε και να κλείσουμε τα σχολεία εφόσον υπάρχει και η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης».

ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΡΑΜΟΥ- ΘΑΣΟΥ

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θάσο που ζητάει με αίτημά του ο εμπορικός κόσμος της Νέας Περάμου είπε ότι «ήταν μια πάγια επιθυμία των επαγγελματιών και του Δήμου Παγγαίου. Είχαμε αποστείλει κι εμείς επιστολή πριν 7-8 χρόνια που ζητούσαμε την επαναλειτουργία της γραμμής, με δεδομένη την αύξηση του τουρισμού και της κίνησης προς τη Θάσο. Δυστυχώς, όμως, το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες θεωρούν τη γραμμή μη βιώσιμη. Βλέποντας τι γίνεται στη γραμμή Καβάλας- Πρίνου, δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένες να βάλουν φέρρυ μπόουτ και στη Νέα Πέραμο. Εκεί, πάντως, που συναντάμε αντίδραση στο θέμα είναι από τις ναυτιλιακές εταιρείες. Στηρίζουμε το σύλλογο επαγγελματιών σε ένα διαχρονικό μας αίτημα».

Προηγούμενο άρθροΚωστής Σιμιτσής: Μπορούν να αποκτήσουν ζωή οι Καπναποθήκες αρκεί να γίνουν πρώτα αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία
Επόμενο άρθρο«Δεν είχαμε τόσο έντονα προβλήματα», δήλωσε για την κακοκαιρία ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κυριάκος Σταυρίδης