Οι καλλιεργητές σπαραγγιών της περιοχής του Νέστου πως μέχρι τη Μεγ. Δευτέρα ή Μεγ. Τρίτη θα μπορούν να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση για τις καλλιέργειες τους ύψους 61,12 ευρώ ανά στρέμμα, σύμφωνα με τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πασχαλίδη.

Πιο συγκεκριμένα,υπεγράφη η υπ’αριθ. 3603/02-04-2020 Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, η οποία προβλέπει παροχή συνδεδεμένης ενίσχυσης για τις καλλιέργειες σπαραγγιών ύψους 61,12 ευρώ ανά στρέμμα.

Οι καλλιεργητές σπαραγγιών στη περιοχή του Νέστου υπέστησαν μεγάλες ζημίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, ενώ λόγω της ανάγκης μέτρων πρόληψης φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη συσκευασία των προϊόντων και τη διάθεση τους στην αγορά.

Ο κ. Πασχαλίδης δηλώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό, αλλά και τα στελέχη του Υπουργείου για τη κατανόηση και τα ταχύτατα αντανακλαστικά που επέδειξαν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Καλώς ή κακώς τέτοια προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν, καθώς αυτοί οι άνθρωποι πρέπει με κάποιο τρόπο να υποστηρίξουν την παραγωγή τους και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τη περαιτέρω ενίσχυση τους!”.

 

Προηγούμενο άρθροΠανό με το σύνθημα “Μένουμε Σπίτι” στα μπαλκόνια της Καβάλας (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Καβάλας ευχαριστεί τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης