ΦΩΤΙΑ-02-1021x576

Συμβουλές προς τους πολίτες, για την προστασία του δασικού πλούτου και των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών από τις πυρκαγιές, δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

Όπως τονίζει στο σχετικό δελτίο Τύπου, «η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας» και προκειμένου να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια, δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα όταν βρισκόμαστε στο δάσος, δεν καίμε ξερά χόρτα και σκουπίδια στην ύπαιθρο, αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά και δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές. Επιπλέον καλούνται οι εκδρομείς να μην αφήνουνε σκουπίδια στο δάσος καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης ενώ αν το σπίτι μας βρίσκεται μέσα, ή κοντά σε δάσος να δημιουργήσουμε αντιπυρική ζώνη γύρω από αυτό καθαρίζοντας τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.
Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί μία πυρκαγιά θα πρέπει αμέσως να τηλεφωνήσει στο 199. Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό, όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Αν το κινητό μας τηλέφωνο δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης», ή «εκτός δικτύου», τηλεφωνούμε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προηγούμενο άρθροΘερινές προβολές στον «Ζέφυρο»
Επόμενο άρθροΣυζήτηση επί της ουσίας στο υπουργείο Εργασίας για τη ΒΦΛ