Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη.

Τη συζήτηση τους απασχόλησε μεταξύ άλλων το ζήτημα των ελλείψεων ιατρών, ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτών στην Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε την σχετική ερώτηση που κατέθεσε, υπόψιν του Υπουργού, και ζήτησε εκ νέου, να καλυφθούν τα κενά τεχνολόγων ακτινολογικού, νοσηλευτών και γιατρών.

Επίσης, επέστησε τη προσοχή του Υφυπουργού στην ανάγκη δημιουργίας ογκολογικής κλινικής στο Γ.Ν. Καβάλας, με την πρόσληψη περισσότερων ειδικευμένων ιατρών, καθώς προς το παρόν υπάρχουν μόνο ένας ογκολόγος και μία επικουρική ογκολόγος στο σχετικό τμήμα. Επίσης, υπογράμμισε τη πιθανή δημιουργία κενού στο σχετικό τμήμα του Γ.Ν. Καβάλας,  λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης του υπάρχοντος θωρακοχειρούργου, ενώ πιθανολογείται η ύπαρξη κωλύματος στο τμήμα εμφυτεύσεως βηματοδοτών από 01/01/2020.

Ο Βουλευτής έστρεψε συν τοις άλλοις το ενδιαφέρον του Υφυπουργού στην ανάγκη δημιουργίας αιμοδυναμικού ινστιτούτου στο Γ.Ν. Καβάλας με τη παράλληλη πρόσληψη ιατρών,  ώστε να λαμβάνουν χώρα στεφανογραφήματα και να διευκολυνθούν οι πολίτες της Π.Ε. Καβάλας και των γύρω περιοχών όπως της Ξάνθης και της Δράμας . Επίσης, ζήτησε τη δημιουργία Αιματολογικής Κλινικής στο Γ.Ν. Καβάλας ώστε να μην επιβαρύνονται πια, οι παθόντες αλλά και οι συγγενείς τους με το να ταξιδεύουν ως την Αλεξανδρούπολη ή την Θεσσαλονίκη για τις αναγκαίες για την υγεία τους εξετάσεις.

Τέλος, ζήτησε να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό, έστω και με ιδιώτες, το Κέντρο Υγείας Καβάλας, αποφορτίζοντας έτσι τον όγκο εργασιών του Γ.Ν. Καβάλας. Παράλληλα, ζήτησε και πρόσληψη γιατρού στο πολυδύναμο ιατρείο της παραλίας Οφρυνίου και τη μεταφορά εκεί του ασθενοφόρου, το οποίο δώρισε ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός, κατόπιν  σχετικών ενεργειών του Βουλευτή.

Ο Υφυπουργός άκουσε με κατανόηση και προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν το τομέα της υγείας στη Π.Ε. Καβάλας και απάντησε οτι θα επιληφθεί των θεμάτων, μηδενός εξαιρουμένου, και θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έχει θέσει ως προτεραιότητα από την έναρξη της θητείας του την ανάγκη για παροχή πληρέστερων και πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες του.

Κάτι που επίσης αποτελεί πάγια θέση της σημερινής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΜε ιστορική πλειοψηφία 288 βουλευτών εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Επόμενο άρθροΚοινό δελτίο τύπου Παπαδόπουλου,Τσανάκας,Παππά: Ο Δήμαρχος αρνείται να συνεργαστεί με το Δημοτικό Συμβούλιο