Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βουκουρεστίου θα συμμετάσχει η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου στις 24 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι οι Ρουμάνοι τουρίστες στηρίζουν σημαντικά τη Θάσο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η ρουμανική αγορά ήταν από τις βασικές αλλά λόγω της πανδημίας και του ότι ο οδικός τουρισμούς πήγε καλύτερα σε σχέση με τον τουρισμό με το αεροπλάνο, αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο αυτή η αγορά. Παρατηρήσαμε ότι το 2021 το κατά κεφαλήν εισόδημα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, κάτι που δείχνει ότι προτιμήθηκε από υψηλότερα εισοδήματα η περιοχή μας. Φυσικά κι άλλες περιοχές που ήρθαν οδικώς βοήθησαν στο να πάει καλά η περσινή σεζόν, πιστεύουμε όμως ότι κάποια στιγμή να ξαναφέρουμε τους τουρίστες που έρχονται με αεροπλάνο διότι με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε ότι όλο και συρρικνώνεται αυτό το κομμάτι. Όλο και λιγότερες πτήσεις έρχονται στο «Μέγας Αλέξανδρος» και αυτό δεν κρατάει σωστή την ισορροπία».

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα θα πάμε στη ρουμανική έκθεση. Πιστεύουμε να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Όχι μόνο θα συμμετέχουμε με πολύ ωραίο περίπτερο αλλά θα υπάρχουν και εκδηλώσεις, ένα γεύμα προς τους δημοσιογράφους και η παρουσία μας θα είναι ανάλογη της τιμής που μας κάνουν οι Ρουμάνοι με το να έρθουν στο νησί μας. Θα είναι μια όμορφη παρουσίαση, κάτι που το οφείλουμε σ’ αυτήν την αγορά που μας έχει στηρίξει εδώ και χρόνια».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Τέλος είπε ότι «υπάρχουν πολλές Εκθέσεις που δεν θα γίνουν, όπως η γερμανική, η ουκρανική λόγω των συγκυριών –είναι μια αγορά που μας ενδιαφέρει- γενικά της Ρωσίας που είναι λίγο αργότερα, δεν είναι η κατάλληλη εποχή λόγω των συνθηκών να κάνουμε μία προσπάθεια. Από ‘κει και πέρα βλέπουμε ότι το κλίμα είναι αισιόδοξο αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει να μεταφραστεί και σε κρατήσεις. Αυτές κατά περιόδους πηγαίνουν καλά και κυρίως από τις αγορές των Βαλκανίων όπως η ρουμανική. Υπάρχει αισιοδοξία και επιθυμία του κόσμου να κάνει διακοπές. Πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό, κοντά στα επίπεδα του 2019. Μας προβληματίζουν, όμως, οι άλλες συνθήκες της αγοράς που δεν είναι τόσο ευχάριστες, δηλαδή το ενεργειακό κόστος και ο ανταγωνισμός της Τουρκίας που λόγω συναλλαγματικής διαφοράς προσφέρει πάρα πολύ φθηνές διακοπές. Βλέπουμε ότι οι δυτικοευρωπαίοι είναι πάρα πολύ δεκτικοί σ’ αυτό. Ιδίως οι Γερμανοί και οι Άγγλοι προτιμούν την καλή τιμή παρά τις όποιες αντιξοότητες επικρατούν στη γειτονική χώρα κι εκεί κερδίζει το παιχνίδι».

Προηγούμενο άρθροΕργασίες συντήρησης στα αντλιοστάσια του Δήμου Καβάλας ενόψει καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού στο Δήμο Παγγαίου έως και 21/2