Μικρή αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου την Δευτέρα νοσηλευόντουσαν 34 άτομα. Παράλληλα έχουν γίνει αρκετές ακυρώσεις εμβολιασμών με το εμβόλιο Astra Zenica ενώ σύμφωνα με τον παθολόγο κ. Μιχάλη Σωτηρόπουλο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το εμβόλιο.

Αρχικά ανέφερε ότι “Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Υπήρχαν κάποια περιστατικά στην Ευρώπη αλλά τα πάνω από 5 εκ. περιστατικά εμβολιασμού, τα 30 συμβάντα θρομβώσεων είναι αυτά που περιμένουμε στον πληθυσμό.

Νομίζω ότι σύντομα θα επανέλθουμε με τους εμβολιασμούς σε όλες τις χώρες ακόμη και σε εκείνες που οι εμβολιασμοί σταμάτησαν για λίγο.

Βέβαια η εμπιστοσύνη του κόσμου θα αποκατασταθεί σταδιακά και θα είναι και λίγο δύσκολο αφού οι χειρισμοί που έγιναν ήταν τραγελαφικοί αλλά σιγά σιγά κάτι θα γίνει.

Το ίδιο έγινε και με το άλλο εμβόλιο αλλά σιγά σιγά επανήλθε η κανονικότητα. Τα εμβόλια της Pfizer είναι καλά, έχουν καλή δράση, γίνονται κανονικά και μετά τις αρχικές αντιδράσεις όλα άρχισαν να επανακάμπτουν. Αυτό θα γίνει και στην περίπτωση της Astra απλά όλα θέλουν τον χρόνο τους. Όλα θα γίνουν σιγά σιγά”.

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Βέβαια ο ίδιος τόνισε ότι οι θρομβώσεις είναι κάτι που συμβαίνει στους εμβολιασμούς. “Μιλάμε για περιστατικά που συμβαίνουν έτσι και αλλιώς ανά έτος. Υπολογίζεται ότι συμβαίνουν 1 – 2 ανά 1000 άτομα. Άρα έχουν γίνει πάνω από 17 εκ. εμβολιασμοί και θα έπρεπε να έχουμε πάνω από 1300 περιστατικά το μήνα. Τα 30 περιστατικά δεν είναι σημαντικό ποσοστό και για αυτό πιστεύω ότι θα αρχίσουν και πάλι οι εμβολιασμοί.

Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμάκων (ΠΟΦ) θεωρεί ασφαλή τα εμβόλια και προτείνουν συνέχιση των εμβολιασμών. Όσο για το εμβόλιο της Τζόνσον και Τζόνσον θα δώσει και αυτό λύση γιατί θα είναι εμβόλιο μιας δόσης το οποίο μάλιστα δεν χρειάζεται βαθιά ψύξη. Άρα έχουμε παραγγείλει ήδη 1. 200 χιλιάδες που θα έρθουν τον Απρίλιο οπότε θα είναι εύκολο πια να κάνεις κατ οίκον εμβολιασμό και έτσι θα επιταχυνθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΑντίθετος με την λειτουργία της «Δημωφέλεια» στο κομμάτι των Φεστιβάλ ο Γιάννης Εριφυλλίδης
Επόμενο άρθροΗ Τουρκία σχεδίαζε να καταλάβει 3 νησίδες στη Ζουράφα στο Θρακικό Πέλαγος και συνολικά 131 νησιά στο Αιγαίο