img_0687-1.jpegΜε θλίψη διάβασα το άρθρο του σημερινού Προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας κου Ευθυμιάδη, με το οποίο βάλλεται προσωπικά κατά εμού, με απρεπείς και αβάσιμους χαρακτηρισμούς, στηριζόμενος σε προγενέστερο άρθρο μου, στο οποίο παρέθεσα γενικά ορισμένες προσωπικές μου απόψεις για το επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ. Η πολιτική και κοινωνική μου αξιοπρέπεια, μια αβρά και ευπρεπής υπερηφάνεια, κατά τον Αριστοτέλη, με αναγκάζει με την παρούσα επιστολή να απαντήσω σε αυτή την άνευ λόγου και αιτίας έγγραφη «επίθεση» εναντίον μου. Δεν είναι πρόθεσή μου ούτε να απολογηθώ, καθώς θα συνεχίσω με συνέπεια και σταθερότητα να υποστηρίζω τις απόψεις μου γύρω από τη λειτουργία των κομματικών μηχανισμών και θεσμών του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω (κάτι που είναι ευρέως γνωστό), ούτε να συνεχίσω με κακεντρέχεια μια ανύπαρκτη πολιτική διαμάχη.Καταρχήν, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που ξεκίνησα από τους κόλπους της Μ.Α.Κ.Ι, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και εν συνεχεία των Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ., πριν την ενεργή μου ενασχόληση όλα αυτά τα έτη μέχρι και σήμερα με την Τοπική & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, πάντοτε προσανατολισμένος στον πολιτικό χώρο της κεντροδεξιάς και του κόμματος της ΝΔ. Θεωρώ ότι είναι ως ένα σημείο ευθύνη και υποχρέωση των ενεργών πολιτών και συμμετεχόντων στην πολιτική ζωή, να εκφράζουν τις ιδέες τους και τις σκέψεις τους, ιδιαίτερα κατά τους καιρούς που διανύουμε, χωρίς διάθεση «αποκαθήλωσης» του πολιτικού και ιδεολογικού παρελθόντος και της μεγάλης ιστορίας της κομματικής παράταξης της ΝΔ. Από την άλλη όμως πλευρά, δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε απέναντι στον παλμό της κοινωνίας και τις εξελισσόμενες συνθήκες και γεγονότα. Βιώνουμε μια κρίσιμη καμπή της πολιτικής και δημοκρατικής ιστορίας της χώρας, κατά την οποία θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας βαθιά αυτοκριτική, να αναθεωρήσουμε πρακτικές «παλαιολιθικές» και να βαδίσουμε με γνώμονα την ιστορία και το παρελθόν, διορθώνοντας όμως και καλυτερεύοντας τους εαυτούς μας για να κερδίσουμε το μέλλον.

Είναι κρίμα να μεταχειρίζεται ο παλαιός καθηγητής πρακτικές μαλώματος του «κακού» μαθητού, φτάνοντας στο σημείο «να σηκώνει και το χάρακα για να πλήξει την παλάμη μου». Πάντοτε με στήριζαν σε όλη μου την πολιτική διαδρομή ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όπως συμβαίνει και με όλα τα πολιτικά πρόσωπα κάθε επιπέδου. Η συνείδηση και η κρίση του κόσμου, του εκλογικού σώματος και των οικείων μου προσώπων είναι εκείνη που εμπιστεύομαι και την οποία αφουγκράζομαι με προσοχή.

Θα πρέπει ίσως να αναλογιστεί ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, μήπως έχει πράξει κάτι ο ίδιος λάθος, αν με τόση ευθιξία θεωρεί ότι πλήττεται από ένα γενικόλογο πολιτικό κείμενο – χωρίς καμιά αναφορά ΣΤΗΝ Ν.Ο.Δ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ η οποία έχει άλλωστε μια μακρά πολιτική και κομματική παράδοση, ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ -, ή ίσως και να θεωρεί το πολιτικό βάρος των απόψεών μου από μόνος του τόσο σημαντικό, ενώ κατά τα λεγόμενά του, δεν θα έπρεπε δώσει βάση σε αυτές.

Τέλος, δεν θα ήθελα να απαντήσω στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που μου προσάπτει περί πολιτικού αρριβισμού, φιλαυτίας κλπ, σηκώνοντας τον δάκτυλο και υποδεικνύοντάς μου τη σιωπή. Αν κάποιος συνεχίζει σήμερα να δακτυλογραφεί σε μια παλαιά γραφομηχανή, ενώ όλοι γύρω του επικοινωνούν με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, τότε καταλήγει να απομονώνει τον εαυτό του κοινωνικά και πολιτικά. Και γι’ αυτό δεν μπορεί να φταίει παρά μόνο ο ίδιος.

Και μια υποσημείωση:

Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, ούτε έχει ανάγκη ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, βασική αρχή του οποίου είναι η ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ.

Προηγούμενο άρθροΠαρέλαση καρναβαλιστών την   Τσικνοπέμπτη στη Χρυσούπολη
Επόμενο άρθροΑνοιχτά και σήμερα τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής