Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την επικείμενη κακοκαιρία που θα πλήξει και την περιοχή μας. Ο προϊστάμενός της κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις αρκετά ισχυρές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι η εποχή για τέτοιες κακοκαιρίες και είμαστε προετοιμασμένοι όλοι όσοι εμπλέκονται, δήμοι, περιφέρειες κλπ. Όσον αφορά τα φαινόμενα, πέρα από το Δελτίο που έχει εκδοθεί από την ΕΜΥ, φαίνεται ότι αυτό το σύστημα που θα μας επηρεάσει από την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει συνθήκες για έντονα κατά τόπους φαινόμενα και κυρίως προς τις παραθαλάσσιες περιοχές, μετά το μεσημέρι. Δεν θα είναι τόσο έντονα όσο σε άλλες περιοχές. Αθροιστικά θα πέσει αρκετό νερό. Μας εκπλήσσει μόνο για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αυτήν την περίοδο είχαμε συνηθίσει να ζούμε καλοκαίρι. Αργούσαν να φύγουν οι εποχές, πέρυσι το καλοκαίρι πήγε σχεδόν μέχρι το Νοέμβριο. Φέτος γίνεται το αντίθετο, Ζούμε λίγο πιο πρόωρες συνθήκες.

Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο βροχερή που κάτω υπό προϋποθέσεις και συνθήκες μπορεί να δημιουργήσει πολύ έντονα φαινόμενα. Δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, ούτε καν η ΕΜΥ δεν μπορεί να κάνει προγνώσεις σε βάθος χρόνου, όμως εμείς κρατάμε ότι από αύριο που το σκηνικό που θα αλλάξει και θα έχουμε αλλεπάλληλα τέτοια συστήματα –και την επόμενη εβδομάδα κι αυτό το κρατάμε σαν τάση- θα χρειαστεί όλοι μας να προσαρμόσουμε ανάλογα τη συμπεριφορά μας. Έχουμε προγραμματίσει το Συντονιστικό για τη 1 Νοεμβρίου για πλημμύρες και χιονοπτώσεις, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη που είναι και ο πρόεδρος του Οργάνου»

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «όλο αυτό το διάστημα γίνεται προετοιμασία. Οι περιοχές που έχουν μια ευαισθησία και έχουν ιστορικό, είναι αυτές που μας απασχολούν περισσότερο. Δηλαδή η Χρυσούπολη και η Θάσος, όπου αν έχουμε μεγάλα ύψη βροχής ίσως να έχουμε προβλήματα. Γενικά οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα. Αυτό που θέλουμε είναι ο πολίτης να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του. Αυτήν την περίοδο που υπάρχει κίνδυνος για καταιγίδες, πλημμύρες κλπ, να προσέχουν όλοι ιδιαίτερα. Να αποφεύγουν την έκθεση σ’ αυτά τα φαινόμενα για να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Οι υπηρεσίες θα πρέπει να καθαρίσουν όλα τα έργα υποδομής πάνω στο οδικό δίκτυο, τα ρέματα, τα τεχνικά για να αποφύγουμε πλημμύρες. Θέλει προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι με τα ποτάμια, καθώς θα έχουμε παρατεταμένα συστήματα και μπορεί να δημιουργηθεί σκηνικό αντίθετο με αυτό που έχουμε τώρα. Από το ξηρό έδαφος θα πάμε στο κορεσμένο από νερό με κίνδυνο ακόμη και για κατολισθήσεις. Δεν θέλουμε να τρομάξουμε τον κόσμο απλά θέλουμε να είναι προετοιμασμένος».

Προηγούμενο άρθροΈλεγχοι για πιστοποιητικά covid στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, αλλά μόνο για μετακινήσεις από νομό σε νομό
Επόμενο άρθροΠροβληματίζουν οι συνεχείς ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα