Για την τοποθέτηση των διοικητών στις δομές φιλοξενίας, την επόμενη μέρα στην οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό, αλλά και το σενάριο περί πρόωρων εκλογών μίλησε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

“Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, όπως και στην περίπτωση των Διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, έτσι και με τους Διοικητές των Δομών Φιλοξενίας η κυβέρνηση επιλέγει την αδιαφάνεια και δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο Δημόσιο. Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Διοικητών με τα βιογραφικά τους”, τόνισε ο κ. Μαμτσαδέλης, ενώ το ΚΙΝΑΛ ζητά απαντήσεις “Με ποιον τρόπο έγινε η αξιολόγηση, ποια τα κριτήρια, ποιοι έμειναν έξω”.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την στήριξη της οικονομίας σημείωσε πως: “Όταν είσαι στην αντιπολίτευση είναι εύκολο να λαϊκίσεις. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Πριν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είχαμε προτείνει δέσμη μέτρων με κύριο γνώμονα το τι θα συμβεί στην υγεία, τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό. Αυτό που προτείναμε ήταν κοστολογημένο και σχετικά μετριοπαθές. Δεν είπαμε να ξεφύγουμε από τους δημοσιονομικούς μας στόχος και να δώσουμε χρήματα τα οποία δεν έχουμε ή θα μας θέσουν σε κίνδυνο. Έπρεπε κάποια πράγματα να γίνουν και η κυβέρνηση άργησε. Η κυβέρνηση κινείται φοβικά και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της, πότε θα γίνουν εκλογές.

Σχετικά με τον τουρισμό το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα: “Η χώρα αυτή τη στιγμή θεωρείται ασφαλείς. Ζητήσαμε οι τουρίστες που θα έρχονται να ελέγχονται. Ενώ εξ αρχής η κυβέρνηση είπε ότι αυτό θα είναι ένα κριτήριο για το ποιος θα έρθει στη χώρα μας, βλέπουμε ότι τελικά καμία πρόβλεψη δεν θα υπάρχει. Θα γίνονται κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τους οποίους αμφιβάλουμε αν δημοσιεύονται τα αποτελέσματα” τόνισε ο κ. Μαμτσαδέλης. Για το μέτωπο της οικονομίας: “δεν εξήγγειλε σοβαρά και επαρκεί μέτρα”. Ενώ για την εργασία σημείωσε ότι “πλήττεται βάναυσα” εξηγώντας τους λόγους. “Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή. Ζητάμε να υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός”.

Ο αναπληρωτής γραμματέας Καβάλας του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε “καταστροφικό” σενάριο για την οικονομία να πάμε σε εκλογές. “Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές εν μέσω πανδημίας. Εκλογές σημαίνει πως για ένα μήνα τουλάχιστον τίποτα δεν θα λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αυτή τη στιγμή για την οικονομία και για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών οι εκλογές είναι ένα καταστροφικό σενάριο. Ως κόμμα είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Οργανωτικά δεν θα είχαμε αντίρρηση. Πολιτικά όμως το θεωρούμε καταστροφικό λάθος και καθαρά τυχοδιωκτική πολιτική“.

Ακούστε όσα δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης στο Lobby 101.8 από το 49.30

Προηγούμενο άρθροΓ. Θωμάς | “Δέσμευση για την αδιάλειπτη λειτουργία του κοιτάσματος του Πρίνου”
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις Γ. Πασχαλίδη για οριστική λύση στο πρόβλημα με τους εργάτες γης