Με δύο τρόπους θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως λειτουργία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το πρωί του Σαββάτου με την εκπαιδευτική τηλεόραση να έρχεται ώστε να συμπληρώσει τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στους εργαζόμενους γονείς να επιλέξουν μεταξύ της άδειας ειδικού σκοπού και του μειωμένου ωραρίου κατά 25% ώστε να διευκολυνθούν κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας της σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πιο συγκεκριμένα, κατά την ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως τις 30 Σεπτεμβρίου, η Νίκη Κεραμέως περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση σε δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και βεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, οι μικροί μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με δύο τρόπους, συμπληρωματικούς ο ένας προς τον άλλον: την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Από το πρωί της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου 2020, στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Κυριακή.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Από την ερχόμενη Δευτέρα επίσης, η διεύθυνση του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30′ -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Προηγούμενο άρθροWebex: Ενισχύεται το σύστημα τηλεκπαίδευσης – Νέοι κωδικοί σε εκπαιδευτικούς και μαθητές!
Επόμενο άρθροΚλειστό το ΚΕΠ στη Δημοτική Αγορά – Εξυπηρετεί μόνο με ραντεβού αυτό στο ισόγειο της Αντιπεριφέρειας