Μεγάλο είναι το πλήγμα για τους εστιάτορες από την πανδημία καθώς τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι πολύ αυστηρά για τους ανεμβολίαστους. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Καβάλας κ. Μάκης Κωνσταντινίδης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα πράγματα αλλάζουν. Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε μόνο με εμβολιασμένους κι αυτό θα έχει σαν συνέπεια να οδηγηθούμε σε πτώση του τζίρου. Αφορά μόνο τους κλειστούς χώρους γι’ αυτό κι εμείς ευχόμαστε να κρατήσει αρκετά το καλοκαίρι αλλιώς θα έχουμε ένα άτυπο lock down για την εστίαση.

Θα έχουμε πτώση του τζίρου οπότε ζητάμε να εφαρμοστούν πάλι οι μειώσεις των ενοικίων, οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και νέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής. Διότι εκτός από την πτώση του τζίρου θα πρέπει να έχουμε και προσωπικό που να ελέγχει τους εισερχόμενους πελάτες. Κι αυτό δεν το θεωρούμε σωστό, δεν μπορούμε να γινόμαστε και αστυνομικοί. Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες που αφιερώνουμε πολύ χρόνο στα καταστήματά μας, δεν μπορούμε να γινόμαστε και αστυνομικοί. Αυτή είναι δουλειά των ελεγκτικών μηχανισμών.

Όσο χαλάει ο καιρός θα επιδεινώνεται το πρόβλημα το οποίο θα είναι μεγαλύτερο στα καφέ και τα μπαρ που το κοινό είναι νεανικό και οι εμβολιασμένοι λιγότεροι».

ΚΙΝΗΣΗ

Για την κίνηση στο χώρο της εστίασης το τελευταίο διάστημα είπε ότι «ήταν ικανοποιητική, αλλά εκεί που είπαμε δόξα τω Θεώ τώρα λέμε βόηθα Παναγιά. Ήταν καλή η κίνηση, δούλεψαν κυρίως τα παραλιακά μαγαζιά. Αντίθετα όσα δεν είχαν ανοιχτούς χώρους, δοκιμάζονται.

Ο αριθμός των μαγαζιών που έκλεισαν μη αντέχοντας το lock down δεν ήταν μεγάλος. Εύχομαι να καταφέρει ο κλάδος να επιζήσει τώρα και με τα καινούργια μέτρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια για το χειμώνα. Δεν είμαστε σε θέση από τώρα να κάνουμε προγραμματισμό για το χειμώνα και γι’ αυτό θέλουμε βοήθεια. Ακόμη, πάντως, δεν έχουμε πάρει τα χρήματα της επανεκκίνησης που είχε εξαγγείλει το Μάιο η κυβέρνηση».

Για τις τιμές των προϊόντων που προμηθεύονται σχολίασε ότι «είχαμε αύξηση στα θαλασσινά αλλά και έλλειψη ειδών ψαριών. Είχαμε το πρόβλημα με το πλανγκτόν και την άνοδο της θερμοκρασίας. Μύδια, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν πια.

Στα οπωροκηπευτικά οι τιμές ανέβηκαν όπως γίνεται πάντα μετά από φυσικές καταστροφές, με την έλλειψη των προϊόντων».

Προηγούμενο άρθρο«Το νέο κύμα ξεκίνησε νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο παθολόγος Μιχάλης Σωτηρόπουλος
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος