Στο στάδιο αξιολόγησης των αιτήσεων ατόμων για να προσληφθούν στον Πρίνο βρίσκονται στην Ενεργειακή Αιγαίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ενημέρωσης της εταιρείας ξεκίνησαν κ. Σωτήρη Χιωτάκη τη διαδικασία των συνεντεύξεων καθώς 250 άτομα έκαναν αιτήσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πριν λίγες μέρες αναφέραμε σε Δελτίο Τύπου ότι με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από άτομα που θέλουν να δουλέψουν στον Πρίνο, θα επιταχύνουμε την προσπάθεια ώστε να έχουμε νέους εργαζόμενους το συντομότερο δυνατόν. Με αυτήν τη λογική ξεκίνησε η διαδικασία των συνεντεύξεων των υποψηφίων με εντατικό ρυθμό, άλλωστε οι αιτήσεις έφτασαν τις 250 και συνεχίζεται η υποβολή τους. Στόχος είναι να κριθεί πιοί είναι οι κατάλληλοι –όλα τα βιογραφικά είναι πολύ καλά- με βάση τις προδιαγραφές του Πρίνου για να δουλέψουν άμεσα, είτε στις χερσαίες εγκαταστάσεις είτε στις θαλάσσιες. Έτσι να προχωρήσουμε κι εμείς σιγά- σιγά στην επόμενη μέρα που πέρα από το επενδυτικό κομμάτι που έχει ήδη ξεκινήσει –βάλαμε ξανά σε τροχιά το Κοίτασμα «Ε»- θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει η παραγωγή στον Πρίνο. Πέντε μήνες κλειστό το εργοστάσιο έχει απώλεια εσόδων και κόστος για την εταιρεία, το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία».

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται δυστυχώς η διαδικασία των απολύσεων εργαζομένων που απέχουν εδώ και δύο μήνες, σχεδόν, από τη δουλειά τους. Δεν είναι δική μας επιλογή αυτό το πράγμα. Καμία εταιρεία στον κόσμο δεν αρέσκεται στο να απολύει ή να κάνει περικοπές. Άλλωστε, μέχρι να ξεκινήσουν τα πολύ γνωστά και δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα από τα μέσα του 2021 και μετά, η εταιρεία δεν είχε κάνει καμία απόλυση. Ακούγεται άσχημο αλλά από την άλλη πρέπει να θυμάται και να γνωρίζει η τοπική κοινωνία ότι έχουμε επί δύο μήνες εργαζόμενους που δεν προσέρχονται στην εργασία τους. Κάποια στιγμή αυτό η εταιρεία δεν μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά. Όλοι είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους. Μακάρι ακόμη και τώρα κάποιοι να επιστρέψουν, ξεφεύγοντας από την πολύ έντονη πίεση που υφίστανται από τις γνωστές πηγές. Εμείς είμαστε ανοιχτοί».

ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΝΕΣΤΟΣ

Για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Νέστου που έδειξε ότι είναι καθαρός από υδρογονάνθρακες είπε ότι «ήταν μια πάρα πολύ σημαντική έρευνα που έκανε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το πρώην ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με ένα πανεπιστήμιο από τη Ρουμανία έκαναν μια πρωτοποριακή και 100% αξιόπιστη έρευνα για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε καταγραφή υδρογονανθράκων δείχνει και πόσο καλή δουλειά γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από την Εταιρεία. Γίνεται να συνυπάρχουν ένας υδροβιότοπος όπως του Νέστου που είναι πεντακάθαρος, με μία εταιρεία σαν τη δική μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έκαναν την έρευνα και στο φορέα διαχείρισης του Δέλτα Νέστου και των Λιμνών Βιστωνίδας, Ισμαρίδας με τον οποίο έχουμε μία στρατηγική συνεργασία εδώ και μερικά χρόνια. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια του ΔΙΠΑΕ που κάνουν σε όλα τα επίπεδα».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Σκρέκας: Ζητά έκτακτη σύγκληση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΣτις φλόγες του πολέμου η Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο και Ζαπορίζια – Καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος