Τα self test έχουν έρθει στα φαρμακεία της Καβάλας και διανέμονται δωρεάν ενώ υπάρχουν ικανές ποσότητες . Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή «Αυτά τα τέστ ανανεώνονται στην Φαρμακαποθήκη Καβάλας από τον Συνεταιρισμό. Αυτή την στιγμή τα ΑΜΚΑ που ανοίγουν στην πλατφόρμα, αφορούν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Λυκείων.

Έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση ότι από Δευτέρα θα μπορούν να παίρνουν self test κάποιες κατηγορίες ανθρώπων. Επίσημη ανακοίνωση σε μας όμως δεν υπάρχει και τα ΑΜΚΑ αυτά δεν έχουν ανοίξει. Από τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη πολιτεία, που θα μας πληροφορεί πότε θα ανοίξουνε τα ΑΜΚΑ και πότε θα ανοίξουν.

Η μεγάλη αυτή κατηγορία αφορά 200 χιλιάδες πληθυσμού, οπότε ο όγκος είναι πολύ μεγάλος και θα δούμε πως θα τον δρομολογήσουμε . Τα αποτελέσματα ως προς την διενέργεια των τέστ είναι ιδιαίτερα θετικά και το είδαμε από την πρώτη ανακοίνωση που έγινε από το υπουργείο Υγείας και αφορούσε τα 618 θετικά τέστ από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αυτά ήταν εν δυνάμει σαν κρούσματα τουλάχιστον επι 2 ή επι 3 που αν πήγαιναν στα σχολεία θα γινόταν πολύ περισσότερα, γιατί θα νοσούσαν και θα γινόταν η διασπορά του ιού.

Οπότε ταself test είναι πολύ θετικά γιατί ο καθένας ξέρει αν νοσεί και το πόσο μπορεί να διασπαρθεί ο ιός , αλλά και να μπεί στην απομόνωση. Όλα αυτά τα κρούσματα ήταν ασυμπτωματικά και αυτό είναι που ανησυχεί και την πολιτεία και τους λοιμωξιολόγους Το ίδιο θα συνεχιστεί και για τις υπόλοιπες κατηγορίες . Αυτά τα τέστ έχουν κάνει την ζωή μας πολύ πιο εύκολη».

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Και πρόσθεσε πως «Περπατώντας στον δρόμο βλέπουμε τον κόσμο να φορά την μάσκα κάτω από την μύτη. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί και από την μύτη μπορεί να φύγει ένα σταγονίδιο, όπως και από το στόμα. Αυτό βέβαια αφορά την ατομική ευθύνη . Έχουμε γίνει γραφικοί αλλά επιμένουμε όλοι οι υγειονομικοί να λέμε πως υπάρχουν τρία ατομικά δεδομένα. Να φοράμε σωστά την μάσκα μας, να κρατάμε αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας, αν θέλουμε να σταματήσει η διάδοση του ιού και να μειώσουμε τα κρούσματα . Είναι στο χέρι μας».

Προηγούμενο άρθροΝαι στην μετεγκατάσταση της δομής Προσφύγων μεταναστών Ασημακοπούλου λέει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΒ. Κασαπίδης: «Ανοιχτά τα μαγαζιά Κυριακή 25/04 – ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων»