Παράταση στο πρόγραμμα Open Mall δόθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα ζήτησαν την παράταση για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά το έργο της ανάπλασης της περιοχής Αγίου Νικολάου και των όψεων των επιχειρήσεων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου που είναι στο ιστορικό κέντρο της Καβάλας έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Είναι ουσιαστικά η πλήρης αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής του Αγίου Νικολάου και των δρόμων που περικλείουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ήμασταν σε μία φάση ολοκλήρωσης και ωρίμανσης όλων των μελετών και στη φάση που αναμένεται πολύ σύντομα να έχουμε και τις προκηρύξεις των έργων. Βλέποντας όχι μόνο το δικό μας σχέδιο αλλά και σε άλλες περιοχές τις καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας, του κλεισίματος της αγοράς κλπ, είχαμε ζητήσει όλοι κάποια παράταση στο χρόνο υλοποίησης. Δόθηκε αυτή η παράταση και είναι μια καλή ανακούφιση για την υλοποίηση των έργων, όπου ουσιαστικά μέχρι το τέλος του 2023 και επίσημα, πλέον, έχουμε την παράταση που προσδοκούσαμε, ώστε να έχουμε τα χρονικά περιθώρια να υλοποιηθεί το έργο χωρίς προβλήματα».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Πρόσθεσε ότι «είμαστε στη φάση που ως Επιμελητήριο Καβάλας έχουμε την εικόνα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κι έχουν δηλώσει ήδη ενδιαφέρον να είναι μέσα στο πρόγραμμα –ξεπερνούν τις 100 στην περιοχή παρέμβασης. Εμείς στο κομμάτι των όψεων, μαρκίζα ή οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με τις όψεις των κτηρίων, είμαστε έτοιμοι. Γνωρίζω ότι και ο Δήμος Καβάλας για τις παρεμβάσεις στους δημόσιος χώρους, τους πεζόδρομους, τον ηλεκτροφωτισμό, την ηλεκτρονική παρουσίαση της περιοχής, είναι επίσης έτοιμος. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα δούμε τη δημόσια προκήρυξη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Είναι ένα πρόγραμμα που πλησιάζει το 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Κοντά στο 1 εκατομμύριο είναι οι δημόσιες παρεμβάσεις, αυτά που προτείνει ο Δήμος Καβάλας. Περίπου στις 200 χιλιάδες ευρώ είναι το κομμάτι των όψεων των κτηρίων και πάνω από 350 χιλιάδες ευρώ είναι το κομμάτι του smart city, δηλαδή της προβολής μέσω των ηλεκτρονικών μέσων της περιοχής».

ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ

Κατέληξε λέγοντας ότι «είναι δύσκολο έργο. Έχουν εγκριθεί περίπου 20 σχέδια αυτού του τύπου σε όλη τη χώρα και σε όλα τα σχέδια υπήρχαν προβλήματα μέχρι αυτό το κομμάτι της συνεργασίας. Βέβαια, μπλέξαμε και σε δύσκολους καιρούς, δύσκολη η επικοινωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης και με το υπουργείο Εσωτερικών, δύσκολες και οι υπηρεσίες, είχαμε κλείσιμο της αγοράς, τηλε-εργασία. Όλα αυτά, δυστυχώς, ήταν ένα εμπόδιο στην υλοποίηση του έργου και γι’ αυτό δόθηκε η παράταση. Ελπίζουμε να μην προκύψει κάποιο άλλο ζήτημα και να ολοκληρώσουμε, επιτέλους, επιτυχώς αυτό που έχουμε σχεδιάσει και θα αλλάξει πραγματικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΣε απόγνωση ο κλάδος των Ταξί και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΞεκίνησε εδώ και 10 μέρες η λειτουργία των 4 από τα 6 ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας