Η 47η Επέτειος από την ίδρυσή του ήταν χθες για το ΠΑΣΟΚ και κατ` επέκταση για το ΚΙΝΑΛ. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Καβάλας κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης έκανε λόγο για μία σημαντική ημέρα καθώς οι αρχές του ΠΑΣΟΚ σημάδεψαν την χώρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια σημαντική μέρα η 3η Σεπτεμβρίου, είναι 47η επέτειος από την ιδρυτική διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη, την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Μου κάνει εντύπωση ότι είναι η μοναδική ιδρυτική διακήρυξη ελληνικού κόμματος που γιορτάζεται και μνημονεύεται τόσο έντονα. Αυτό συμβαίνει διότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τις ωραιότερες εποχές αυτής της γενιάς των Ελλήνων, με σπουδαίες προσωπικότητες, ξεχωριστά έργα, έδωσε τον τόνο της μεταρρύθμισης στο ελληνικό κράτος, της εξέλιξης και της προόδου. Συνέβαλλε στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

Δυστυχώς αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει. Έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δέκα χρόνια δύσκολα με οικονομική κρίση, με πανδημία, με ανασφάλεια, με αβεβαιότητα και φόβο. Και λόγω των πρόσφατων γεγονότων του ανασχηματισμού και της πολιτικής παλινωδίας και της βεβαίωσης ότι το πολιτικό προσωπικό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, υπολείπεται πάρα πολύ των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών. Γίνεται σαφές για ακόμη μία φορά ότι οι αρχές και οι αξίες της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη και σήμερα επίκαιρες.

Το δικό μας χρέος απέναντι στους πολίτες που αισθάνονται εγκλωβισμένοι από τον τεχνητό δικομματισμό ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ανασυγκροτηθούμε. Να αφουγκραστούμε τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας κι ελπίζω ότι στην 50η επέτειο το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στη θέση που του αξίζει».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΟ

Πρόσθεσε ότι «για μένα υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό. Ο κόσμος δεν εκφράζεται ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν εμπιστεύεται και το κίνημα αλλαγής. Ωστόσο έχει γίνει αντιληπτό τα τελευταία χρόνια ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αυτό που προσπάθησαν να κάνουν ήταν να διεμβολίσουν τον προοδευτικό χώρο που εκφραζόταν από το ΠΑΣΟΚ και εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής. Ο δικός μας χώρος αποτελεί δεξαμενή στελεχών ψηφοφόρων και για τα δύο παραπάνω κόμματα. Αυτή η δεξαμενή είναι σήμερα απογοητευμένη. Η ακροδεξιά στροφή του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη μας επιβεβαιώνουν αυτό που πιστεύουμε.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες, να γεμίσουμε αυτό το πολιτικό κενό. Αρκεί να κάνουμε τον κόσμο να μας εμπιστευτεί. Να κάνουμε τον κόσμο να πιστέψει ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε μια διαφορετική επιλογή διακυβέρνησης».

Προηγούμενο άρθροΤα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΞενοφών Κροκίδης: Οι χειρουργικές και οι παθολογικές κλινικές σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος