Η 21η Μαρτίου, η πρώτη μέρα της Άνοιξης, όπου το φως κερδίζει το σκοτάδι και η φύση αναγεννιέται, είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Η ιστορία του εορτασμού της ξεκινά από την Ελλάδα.

Ο συντοπίτης μας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, πρότεινε το 1999να κηρυχτεί η 21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, στηΓενική Διάσκεψη της UNESCO, η 21η Μαρτίου κηρύχτηκε Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης.

Η ΔΗ.ΚΕ.Θ. ως επίσημος φορέας των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Θάσου, ολοκλήρωσε τη δράση της “Οδεύοντας προς την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης”.

Η ως άνω δράση που οργανώθηκε, επιμελήθηκε και παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Λιμένα της ΔΗ.ΚΕ.Θ., είναι διαθέσιμη τόσο στο κανάλι όσο και στη σελίδα της ΔΗ.ΚΕ.Θ. στους παρακάτω συνδέσμους.

httpsꓽ//www.facebook.com/Dikethassou.gr/

και στο youtube, ΔΗ.ΚΕ.Θ. ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ

Προηγούμενο άρθροΕπόμενος σταθμός… καταστήματα, σχολεία και εστίαση – Μετά τα κομμωτήρια τι σχεδιάσει η κυβερνηση να ανοίξει;
Επόμενο άρθροΕκδημία του συνταξιούχου Ιερέως Π.Ιωάννου Λασκαρίδη, πρώην εφημέριου του Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονος στο Δάτο Καβάλας