ΘΑΣΟς-7

Κανένα πρόβλημα με τις μέχρι σήμερα βροχοπτώσεις στο νησί της Θάσου, όπως διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Πλαφαδέλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μελέτες του Δασαρχείου Θάσου για τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για να υπογραφούν συμβάσεις με τους συνεταιρισμούς που θα τα εκτελέσουν.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Πλαφαδέλης «Η αλήθεια είναι ότι μια μεγάλη βροχόπτωση σε όλη την Θάσο και ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σε όλο το νησί δηλαδή δεν ακούσθηκε κάτι. Κατέβασαν νερά τα ρέματα και το μόνο που είχαμε ήταν αισθητικό πρόβλημα μια και το νερό που ήρθε ήταν μαύρο αφού βγήκε όλη η καρβουνίλα. Αλλά γενικά εκτιμώ ότι η δουλειά που έγινε ήταν πολύ καλή και τα ρέματα καλώς έγιναν σε όλο το νησί που δέχθηκε την φωτιά. Άνοιξαν τα ρέματα και στο Καζαβήτι και εκεί ιδιαίτερα έγινε μια καταπληκτική δουλειά αφού άνοιξαν ρέματα που ίσως και να είχαν και 50 χρόνια για να ανοιχτούν.

Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόβλημα δεν υπήρχε αλλά σαφώς και τρόμαξαν οι κάτοικοι, όμως γενικά έγινε μια καλή δουλειά. Τα μηχανήματα του στρατού παραμένουν όμως στο νησί».

ΣΥΣΚΕΨΗ

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο που προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος με την συμμετοχή της υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. κόλλια για την αποκατάσταση του νησιού από τις φωτιές. «Γιατί έγινε και μια σύσκεψη με την συμμετοχή των δύο Αντιδημάρχων, των κ.κ. Ποταμίδη και Ψαλίδα, και αποφασίστηκε να παραμείνει ένα μέρος του στρατού στην Θάσο ώστε να γίνει και μια νέα διαδικασία και να γίνει μια νέα αναγνώριση, μια επικαιροποίηση των σημείων που θα γίνουν οι παρεμβάσεις, διότι θα πρέπει να γίνει μια νέα έρευνα με τους δασικούς, με τις αντιπυρικές ζώνες, έχουμε επίσης να δούμε και ένα κομμάτι των δρόμων, οπότε πρέπει να μείνουν τα μηχανήματα και θα έχουμε επίσημα πια στο υπουργείο συνεργασία ώστε να δοθεί το πράσινο φως και να παραμείνει το όλο σχήμα. Ξέρω βέβαια ότι το οχηματαγωγό θα φύγει τέλος Οκτωβρίου».

ΜΕΛΕΤΕΣ

Τέλος σε ότι αφορά τις μελέτες του δασαρχείου για τα αντιπλημμυρικά έργα δήλωσε πως  «Με τις μελέτες του Δασαρχείου τώρα θα προσθέσω ότι έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχει μετέωρη η χρηματοδότηση προκειμένου αφού εξασφαλισθεί να γίνει η σύμβαση με τους υλοτόμους της Αρναίας, έτσι ώστε να πάνε στο βουνό και να κόψουν τους κορμούς. Χωρίς χρηματοδότηση τι σύμβαση θα κάνουμε; Θα λυθεί και αυτό το θέμα και θεωρώ ότι σε ό,τι αφορά τα χρηματοδοτικά έχουμε το μόνο κενό. Οι άλλες διαδικασίες έχουν προχωρήσει κανονικά και στην ώρα τους, έγκαιρα δηλαδή οπότε αναμένουμε τα χρήματα διότι ειδάλλως τίποτε δεν κινείται. Γενικά στο θέμα των αντιπλημμυρικών προχωρήσαμε πολύ γρήγορα και με ίδια μέσα ώστε να γίνει η αποκατάσταση. Μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις και δρόμους και δουλέψαμε και με ιδιώτες. Πήγαμε καλά, ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχος, βοήθησε και ελπίζουμε να βοηθήσει και άλλο για να είμαστε όσο το δυνατό πιο ήσυχοι για την χειμερινή περίοδο».

Προηγούμενο άρθρο«Μας εξυπηρετεί η αύξηση των φιλοξενούμενων παιδιών μέσα από το ΕΣΠΑ» εκτιμά η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» Ευαγγελία Δρακονάκη
Επόμενο άρθροΕπιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης