depit361-604x361

Η χθεσινή μεσημβρινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καβάλας ήταν ιδιαίτερα σύντομη και χωρίς να περιέχει ειδήσεις. Στη λήξη της ρωτήθηκε η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη σχετικά με το αίτημα του δήμου Καβάλας προς το ΤΕΕ ΑΜ για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην πεσμένη γέφυρα.

Η ερώτηση αφορούσε στο ότι το αίτημα υποβλήθηκε στο τμήμα μόνο εκ μέρους του δήμου Καβάλας και όχι εκ μέρους και της περιφέρειας ΑΜΘ. Κάτι τέτοιο είχε ισχυριστεί η δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου την Τετάρτη. Η κ. Δρακονάκη απάντησε ότι ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος θα υποβάλει δικό του αίτημα προς το ΤΕΕ ΑΜ, με δικό του χωριστή επιστολή.

Σχετικά με το θέμα της γέφυρας, η κ. Δρακονακη διευκρίνισε ότι προχωρά πολύ γρήγορα η συγκρότηση επιτροπής υπηρεσιακών παραγόντων που θα αναζητήσουν το ιστορικό του έργου, την ιστορία της γέφυρας από τότε που μελετήθηκε, κατασκευάστηκε και λειτούργησε. Επανέλαβε ότι η επιτροπή θα απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας, της ΔΕΥΑΚ και του δήμου Καβάλας.

Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Δύο απλά έκτακτα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ ομόφωνα εγκρίθηκαν και όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Προστέθηκε τέλος χρήσης που αφορά σε εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιχνιδιών σε κεντρικά σημεία της πόλης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ουσιαστικά, συμπληρώθηκε σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του έτους 2016 που παρουσίαζε κενό. Οριστικοποιήθηκε το πρακτικό της μειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας προκειμένου να μισθωθεί από τον δήμο Καβάλας ιδιόκτητο ακίνητο ώστε να αποθηκεύονται υλικά, μηχανήματα και οχήματά του.

Όπως εξήγησε ο Ηλίας Καλανταρίδης, ο δήμος Καβάλας θέλει να υπογράψει σύντομα τη σύμβαση με τον ιδιώτη ώστε ο δήμος να χρησιμοποιήσει τον προβλεπόμενο χώρο. Τέλος, καταρτίστηκαν οι όροι για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 167 τ.μ. σε αγροτική περιοχή κοντά στο Βουνοχώρι. Η έκταση θα προσφερθεί για σταβλική εγκατάσταση ώστε να νομιμοποιηθεί υφιστάμενη κτηνοτροφική μονάδα. Οι οικονομικοί όροι για την εκμίσθωση αποφασίστηκε να είναι ευνοϊκοί για τον ενδιαφερόμενο κτηνοτρόφο.

Προηγούμενο άρθροΑναβολή σε δίκη για τη ΒΦΛ
Επόμενο άρθροΔιακοπή εργασιών λόγω καταγγελίας στον Αμυγδαλεώνα!