Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας τοποθέτησε στις προθήκες των καταστημάτων μηνύματα υπέρ της γυναίκας. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Βασίλη Λεμονίδη πρέπει να τιμούν την εργαζόμενη γυναίκα καθημερινά.

Συγκεκριμένα δήλωσε χθες το πρωί ότι «τιμούμε τη γυναίκα που καθημερινά αγωνίζεται για να φέρει εις πέρας πάρα πολλούς ρόλους, είτε ως μητέρα, είτε ως γυναίκα, σύζυγος και εργαζόμενη. Ήρθαμε σε επικοινωνία με το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Καβάλας για να μοιραστούν κάποια συγκεκριμένα μηνύματα σε όλες τις προθήκες των καταστημάτων. Σαν Εμπορικός Σύλλογος είμαστε πάντα δεκτικοί σε τέτοιες συνεργασίες για να περνάμε διάφορα μηνύματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτά τα μηνύματα θα βρίσκονται ως το τέλος Μαρτίου στις προθήκες των καταστημάτων μας. Ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έχουμε διαχρονικά στα Διοικητικά μας Συμβούλια γυναίκες που έχουν εκλεγεί κι έχουν προσφέρει στο σύλλογο και το επιχειρείν.

Πρέπει να τιμούμε καθημερινά τη γυναίκα κι όχι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα καθώς προσπαθεί σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές να ισορροπεί και να φέρει εις πέρας πολλούς διαφορετικούς ρόλους».

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ

Για την κίνηση στην αγορά είπε ότι «τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν περισσότερο. Αυτό που συμβαίνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία θα ανεβάσει κι άλλο το ενεργειακό κόστος το οποίο έχει φτάσει ήδη στα ύψη. Σε μία χώρα σαν τη δική μας που ήδη υπήρχαν προβλήματα με την πανδημία, συν τη δεκαετή κρίση με τα μνημόνια και τα capital controls κλπ, μόλις προσπαθήσαμε να μπούμε σε μία μερική κανονικότητα το 2019 ήρθε η πανδημία. Το υγειονομικό πρόβλημα έγινε οικονομικό και πλέον πάμε στο ενεργειακό που μαζί με τον πόλεμο κλείνει και την τελευταία ηλιαχτίδα φωτός που μπορεί να είχαμε για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι μια κατάσταση συσσώρευσης χρεών και υποχρεώσεων ενώ τα έσοδα συνεχώς μειώνονται, αφού με τις αυξήσεις και τις ανατιμήσεις τα νοικοκυριά δυσκολεύονται. Είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που δεν μας αφήνει αισιόδοξους για την περίοδο που έρχεται και που παραδοσιακά είχαμε κάποια κίνηση».

Προηγούμενο άρθροΠρόσφυγες από την Ουκρανία φιλοξενεί και η Καβάλα
Επόμενο άρθροΑποστολή υπολογιστών στη Καβάλα απο τον σύλλογο αδελφοποίησης «ΦΙΛΟΣ»