12o-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-800x445

Ο Δήμος Καβάλας θα διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα εκδηλώσεις  ενημέρωσης για τους μαθητές δημοτικών σχολείων Α` και Β` τάξης με θέμα την ανακύκλωση. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ανέστη Τσουρουκίδη, ο Δήμος Καβάλας θα μοιράσει έντυπο ενημερωτικό υλικό για να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές στην ανακύκλωση.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς μετά από  συζήτηση με τη Δήμαρχο αποφασίσθηκε να γίνει μια ενημέρωση στα παιδιά της πρώτης και δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου σχετικά με την ανακύκλωση.

Θα μοιρασθούν στα παιδιά μπλοκ που θα έχουν λίστα και θα παραπέμπουν στην ανακύκλωση και θα δοθούν και μπογιές και θα βάφουν ανάλογα όπως τα ίδια αντιλαμβάνονται την ιδέα της ανακύκλωσης.

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν θα έχουμε μια καλή δράση των παιδιών, σε συνεργασία πάντα με τους δασκάλους τους.  Αυτή είναι μια προσπάθεια μας για να μπορέσουμε να περάσουμε στα παιδιά την ιδέα της ανακύκλωσης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν σκεφθεί κανείς ότι τα παιδιά είναι «σφουγγάρια» και μπορούν όλα όσα μάθουν να τα μεταφέρουν στο σπίτι τους, στους γονείς τους.

Έτσι δημιουργούμε προϋποθέσεις για ενημέρωση των παιδιών. Ξεκινάμε από την επόμενη εβδομάδα, κάθε μέρα 4-5 σχολεία και όπου μπορούμε θα συζητάμε, ειδάλλως θα τα αφήσουμε στους δασκάλους των παιδιών και εκείνοι θα τα μοιράσουν στα παιδιά».

ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Εμείς αρχίσαμε εξάλλου να φυτεύουμε και τα λουλούδια μας. Ήρθαν και κάποια άτομα και έτσι σε όλα τα σημεία της πόλης, ξεκινώντας από τον Άγιο Νικόλαο και πηγαίνοντας προς την Πλατεία  Καπνεργάτη φυτεύουμε λουλούδια.

Προσλάβαμε  κόσμο από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς και δουλεύουμε σε άλλους τομείς. Μας ήρθαν 32 άτομα, ξέρουμε ότι κανονικά πρέπει να έρθουν γύρω στους 60. Έτσι θα πάρουμε μια ανάσα καλή, θα αρχίσουμε να σκουπίζουμε στις γειτονιές. Και πράσινο θα φυτέψουμε και πάλι θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πολύ καλά.

Αν και αυτό το πρόγραμμα έχει προβλήματα διότι  18 οδηγούς πήραμε αλλά δεν μπορούμε να τους βάλουμε στα απορριμματοφόρα. Τα ίδια διπλώματα έχουν, τουλάχιστον κάποιοι έχουν ξαναδουλέψει  στα αυτοκίνητα…. Οπότε θα ζητήσουμε από το υπουργείο να λύσει αυτό το πρόβλημα τουλάχιστον για του χρόνου».

Προηγούμενο άρθροΝόμιμη η 6μηνη παράταση θητείας που δόθηκε στον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβαλας
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η παρέλαση για την επέτειο του «ΟΧΙ»