Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (30/8) στον χώρο μπροστά από το αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη, η ορκωμοσία του δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. Στην τελετή παρέστησαν πρώην και νεοεκλεγέντες δήμαρχοι από τις Π.Ε. Καβάλας και Δράμας, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, ενώ και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι κύριοι Μπαταλογιάννης, Γερομάρκος, Βαζακίδης και Διαμαντόπουλος, δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν τη δημοτική αρχή σε ό,τι καλό κάνει για τον δήμο.

Ομιλία Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη:

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ιδιαίτερης συγκίνησης να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην ορκωμοσία του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παγγαίου. Πέρα από τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν, τους οποίους θα τιμήσουμε με αγώνα και πολλή δουλειά, θα ήθελα να απευθυνθώ σε αυτούς που δεν ήμασταν η προτίμησή τους στις εκλογές και να τους πω ότι εμείς δεν θα λειτουργήσουμε ούτε με διαχωρισμούς, ούτε με αποκλεισμούς και διακρίσεις μεταξύ των δημοτών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, όλους αυτούς που πραγματικά προσέφεραν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους, τον χρόνο και τον κόπο τους για να φτάσουμε σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα και να βάλουμε τον δήμο Παγγαίου σε τροχιά ανάπτυξης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Επίσης, ο δήμαρχος Παγγαίου, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της συμπολίτευσης, που όπως είπε τον εμπιστεύτηκαν στην προηγούμενη διοίκηση, ήταν κοντά του, στυλοβάτες της προσπάθειας της διοίκησης. Ευχαρίστησε επίσης όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης και στάθηκε στο γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συμβούλων της κατήλθαν με τον συνδυασμό »Ναι, Μπορούμε» στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.Βέβαια υπήρχαν και άνθρωποι οι οποίοι άσκησαν μια στείρα αντιπολίτευση σε όλη αυτή τη διάρκεια της θητείας, αλλά αυτούς τους έχει απομονώσει η ίδια η κοινωνία.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον δήμο, τον γενικό γραμματέα, τους ειδικούς συνεργάτες, το επιστημονικό προσωπικό, το διοικητικό και το εργατοτεχνικό προσωπικό, αυτό της καθαριότητας, που κατάφεραν με αυταπάρνηση με χαμηλούς μισθούς και κατάφεραν να καταστήσουμε τον δήμο μας, ως έναν δήμο – πρότυπο, όχι μόνο σε επίπεδο περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά του για την στήριξη που του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σύνθεση απόψεων, με σύμπνοια, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου», υπογράμμισε με έμφαση ο δήμαρχος Παγγαίου.

Προηγούμενο άρθροΟι φόβοι του Χαμόγελου του Παιδιού για την εξαφανισμένη 14χρονη Μαριάννα
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου- Τι είπε ο Περιφερειάρχης