Οριακή κατάσταση στα Τεναγη Φιλίππων καθώς πλέον τα αποστραγγιστικά κανάλια είναι στο όριο και υπάρχουν τοπικές πλημμύρες και καταστροφές εντός των χωραφιών
.
Όπως είχαμε τονίσει η περιοχή στην ανατολικη μεριά του Παγγαίου (Νικήσιανη – Παλαιοχωρι) και η περιοχή γύρω από αυτήν θα βρισκόταν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας καθώς η συγκεκριμένη μεριά του Παγγαίου είναι προσυνεμη στους ανατολικός ανέμους που ήταν κύριο συστατικό της κακοκαιρίας.

Δυστυχώς, έτσι και έγινε αφού η περιοχή έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο έχει δεχθεί περίπου 100mm βροχης, 100 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο. Αργότερα θα υπάρξει θετικός απολογισμός για όλο τον νόμο.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεση προτεραιότητα από την πολιτεία ώστε η κατάσταση στην περιοχή επιτέλους να λυθεί αφού είναι μια περιοχή που όλα τα κλιματικά δεδομένα δείχνουν ότι είναι η πιο υετοφορα σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και μια από τις υετοφορες της χώρας. Φωτογραφίες του συνεργάτη μας Μάκη Κυνηγόπουλου και ευχόμαστε οι αγρότες της περιοχής να έχουν το δυνατόν λιγότερες ζημιές.

Προηγούμενο άρθροΕυλογιά των πιθήκων: Δεν μεταδίδεται όπως ο κοροναϊός
Επόμενο άρθροΟδικό δίκτυο για κλάματα στην Ξάνθη – 114 κλήσεις στην Πυροσβεστική ΑΜΘ