Ξεκίνησε η διάθεση εμβολίων από τα φαρμακεία Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή η ροή είναι φυσιολογική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η παραλαβή των φετινών εμβολίων έχει αρχίσει και γίνεται από την περασμένη Δευτέρα από τα φαρμακεία του νομού μας. Έρχονται λίγες- λίγες οι ποσότητες και υπάρχει μία ροή. Φέτος γίνεται σωστή κατανομή διότι γίνεται με συνταγή γιατρού και το αντιγριπικό εμβόλιο. Είναι η ηλεκτρονική συνταγή η οποία θεσπίστηκε από φέτος και χωρίς αυτήν δεν μπορεί κανείς να προμηθευτεί το εμβόλιο. Έτσι θα γίνει σωστότερη κατανομή και δεν θα μείνει χωρίς εμβόλιο ο πληθυσμός που πρέπει να εμβολιαστεί.

Αυτό που γινόταν μέχρι πέρυσι κι έκαναν το εμβόλιο άτομα που δεν έπρεπε κι είχαμε πρόβλημα στις ποσότητες, φέτος δεν θα γίνει. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και πιο τακτοποιημένοι.

Ο εμβολιασμός, όσον αφορά τη χώρα μας, ανήκει στις 10 ευρωπαϊκές χώρες που έχει πιστοποιηθεί ο φαρμακοποιός, άρα όποιος συνταγογραφεί το εμβόλιό του μπορεί να το κάνει και στο φαρμακείο του. Θα συμβούλευα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, όσοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο να προσέλθουν στους γιατρούς τους για συνταγογράφηση και να πάνε στο φαρμακείο για να υπάρχει μια πιο ομαλή ροή από τις λίστες που ξεκινήσαμε και γράφαμε από τον Αύγουστο».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος ανταποκρίνεται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το κατάλαβε ότι έτσι πρέπει να γίνει. Έχουμε κάποια προβλήματα με κάποιους γιατρούς που δεν είναι γραμμένοι, κυρίως οδοντιάτρους. Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρός τους για το πρόβλημα κι ευελπιστούμε όλοι ότι και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί για να μην μένουν χωρίς αντιβιοτικά οι ασθενείς που πρέπει να τα πάρουν. Γενικά πάει καλά, συμβάλλουν όλοι σ’ αυτήν την προσπάθεια. Και οι γιατροί συνταγογραφούν και οι πολίτες το αποδέχθηκαν και είναι σε καλό δρόμο παρ’ όλο που είμαστε στην αρχή της εφαρμογής του νόμου».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Επόμενο άρθρο“Φιλόδημος ΙΙ”: Σε 75 Δήμους επιχορήγηση 29 εκατομ. για να αγοράσουν μηχανήματα (Λίστα)