Αν και ο ίδιος είναι χαμηλών τόνων και αποφεύγει τη συχνή προβολή στα Μέσα Ενημέρωσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται πως έχει καταφέρει να κερδίσει τους πολίτες.

Οι χειρισμοί του Νίκου Παναγιωτόπουλου απέναντι στην Τουρκία, τόσο στον Έβρο και το Αιγαίο όσο και στην πρόσφατη κρίση της ανατολικής Μεσογείου, τον έχουν φέρει στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Καβαλιώτης πολιτικός αντιμετώπισε μεθοδικά και σε άψογη συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία τις προκλήσεις του καθεστώτος Ερντογάν, δείχνοντας στους πολίτες πως μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος χειρίστηκε με διακριτικότητα και αποτελεσματικά και το ζήτημα των εξοπλιστικών, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη σύναψη της συμφωνίας με τη Γαλλία για την απόκτηση των μαχητικών Rafalle, ενώ οι επαφές με ξένους ομολόγους του και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, έχουν αποφέρει σημαντικά κέρδη για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι δεδομένο πως τα αντανακλαστικά του Πολεμικού Ναυτικού, η αποφασιστικότητα του Στρατού Ξηράς, η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας και ο άριστος συντονισμός πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λιβύη, ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Είναι κράτος με πανίσχυρες και οργανωμένες Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος λοιπόν, δικαίως βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και μάλιστα σε μια περίοδο που ο τομέας της Άμυνας δοκιμάστηκε επανειλημμένα.

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη αλλοδαπού με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο της Καβάλας
Επόμενο άρθροΣεισμός ΤΩΡΑ 4,2 Ρίχτερ αισθητός σε Χαλκιδική,Άγιος Όρος και Καβάλα