Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιπεδοποίηση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο Καβάλας, είπε ο διοικητής κ Ντίνος Κλειτσιώτης και τα περιστατικά που έρχονται είναι πολύ λιγότερα ,αλλά σταθερά.

Δυστυχώς δεν έχουμε αυτή την κάμψη που περιμέναμε μετά από ένα μήνα lockdown , αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη . Την Τρίτη φιλοξενήσαμε 108 ασθενείς στο ΓΝΚ στις 160 κλίνες μας. Ευχή όλων μας είναι να μη γεμίσουν και πάλι.

Η κατάσταση λέει ο κ Κλειτσιώτης δεν μας ικανοποιεί, αφού περιμέναμε μεγαλύτερη πτώση των κρουσμάτων κορoνοϊού. Κάθε μέρα στο νοσοκομείο κάνουμε πάνω από 100 τέστ. Την Δευτέρα μάλιστα φτάσαμε τα 130 τέστ και για ένα επαρχιακό νοσοκομείο αυτά που γίνονται είναι πολλά.

Δυστυχώς όμως είχαμε 9 θετικά. Το ποσοστό είναι περίπου στο 15% από τα ύποπτα περιστατικά και ελπίζουμε πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πτώση , για να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού. Γι αυτό ας προσέξουμε και αυτή την χρονιά ας περάσουμε με πολύ λίγους δικούς μας ανθρώπους τις φετινές γιορτές.

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας δίνει ένα δύσκολο αγώνα για τους ασθενείς . Όλη μέρα ντυμένοι κυριολεκτικά ως αστροναύτες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και παραμένουν δίπλα στους ασθενείς με αυταπάρνηση , φιλότιμο και ευθύνη, είπε ο κ Κλειτσιώτης.
Υπάρχουν αρκετοί καβαλιώτες που συνεχίζουν τις δωρεές τους προς το νοσοκομείο μας και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Είναι απλοί άνθρωποι που με τα ελάχιστα αλλά πολύ σημαντικά που μας προσφέρουν , δείχνουν ότι οι έλληνες έχει φιλότιμο και βάζει πλάτη πάντα. Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως και το Υπουργείο Υγείας μας τροφοδοτεί με επιπλέον κονδύλια για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοιό, αλλά κάθε προσφορά από τους συμπολίτες μας είναι πολύτιμη και τους ευχαριστούμε μέσα από τ ην καρδιά μας , αφού η κίνηση είναι αυτή που μετράει.

Προηγούμενο άρθροΟλοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού φρεατίων στο Δήμο Νέστου
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης:
«Λύθηκε επιτέλους το θέμα με το παλαιό Νοσοκομείο – Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίησή του – Ευχαριστώ για τη συνεργασία τον Δήμαρχο Καβάλας Θ. Μουριάδη»