Με δυο Δελτία Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ το ΠΑΣΟΚ Καβάλας πήρε θέση για τα δυο μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό την κοινωνία της Καβάλας.
Χαρακτηριστικά για το Προσφυγικό η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επί λέξη…

“Τα μηνύματα είχαν έρθει από παλιά όμως η κυβέρνηση ζούσε μέσα στις ομολογημένες αυταπάτες της. Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και οι <<Υπατίες>> αποδείχθηκαν λόγια και πρακτικές άμυαλων ανθρώπων που αγνοούν τους διεθνείς συσχετισμούς και την ευρύτερη γεωπολιτική πραγματικότητα.

Τώρα πια οι λύσεις είναι μπαλώματα και δεν επαρκούν.

Στριμωγμένη από τις προσφυγικές ροές, που δεν σταματούν , η κυβέρνηση ψάχνει λύσεις εκ των ενόντων που δεν μπορούν να είναι ικανοποιητικές.

Η μεταφορά των προσφύγων πρώτα στην περιοχή <<Εσκή Καπού>>, σε ένα ανενεργό λατομείο χωρίς ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες, έμοιαζε με τιμωρία των δύστυχων αυτών ανθρώπων. Αλλά και η μεταφορά τους τώρα στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, μέσα στον αστικό ιστό, χωρίς καμιά ενημέρωση των κατοίκων, χωρίς καμιά πρωτοβουλία ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία μας, μοιάζει με τιμωρά των Καβαλιωτών που διεκδικούν χρόνια τώρα τον χώρο για άλλους σκοπούς αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Παραδόξως σε άλλους Δήμους η κυβέρνηση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχουν δημιουργήσει καλύτερες δομές. που μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική ένταξη των προσφύγων και στην αίσθηση ασφάλειας στους κατοίκους.

Καλούμε την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τοπική και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση φανερά και όχι κρυφά να εκπονήσουν όσο είναι καιρός σχέδια προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιώντας τα διεθνή και ευρωπαϊκά κονδύλια.”

Με το δεύτερο Δελτίο Τύπου το ΠΑΣΟΚ Καβάλας αναφέρεται στο πρόβλημα των εργαζομένων στην ΒΦΛ αναφέροντας χαρακτηριστικά.

“Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τις προσπάθειες της εργοδοσίας να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα και δεν μπορεί να επιβάλει ούτε καν τον διάλογο. Οι μέχρι τώρα συναντήσεις στο Υπουργείο ήταν προσχηματικές και το μόνο που είδαμε ήταν ευχολόγια από εκείνους που κατά τα άλλα κόπτονται για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το εργατικό εισόδημα και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Την ίδια στιγμή η μοναδική ελληνική λιπασματοβιομηχανία παραπαίει. Υπολειτουργεί χωρίς καμιά προοπτική, χωρίς ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας. Στη θέση έμπειρων εργαζόμενων προσλαμβάνονται άνεργοι συμπολίτες μας και η τοπική κοινωνία οδηγείται σε διχασμό.

Αυτά τα παιχνίδια ανέμελης διακυβέρνησης και εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι επικίνδυνα. Ήδη προκάλεσαν εντάσεις και λυπηρά επεισόδια, μπορεί όμως να προξενήσουν και σοβαρά εργατικά και περιβαλλοντικά ατυχήματα.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και την εργοδοτική πλευρά να προσέλθει σε ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους με στόχο την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου και την περαιτέρω ανάπτυξή του προς όφελος της κοινωνίας, των εργαζομένων, των μετόχων.

Η Καβάλα στηρίχθηκε οικονομικά από τη λειτουργία αυτής της βιομηχανικής μονάδας και πρέπει να μη διαταραχθεί αυτή η δοσμένη προοπτική.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ”

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στη Θάσο είχε ο Κώστας Βουτσάς
Επόμενο άρθροΦωτιά κατέστρεψε δασική έκταση στους Αντιφιλίππους του Δήμου Παγγαίου-video