Σε ισχύ ενδέχεται να τεθεί ο οργανισμός του Νοσοκομείου του 2012, που αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου κ. Κατερίνα Πετράκη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να εφαρμόσει τον Οργανισμό του 2016.

Όπως τόνισε η κ. Πετράκη «Δεν υπάρχει κάποια ειλημμένη απόφαση. Είναι γεγονός ότι ο οργανισμός της  31/12/2012 γιατί έχει σημασία η ημέρα σχετικά με την προχειρότητα που εκδόθηκε, έγινε γνωστός σε εμάς μόλις στις 31/12/2019 και είχε χαρακτηριστεί από όλες τις διοικήσεις και από όλα τα Δ.Σ. που πέρασαν ως ανεφάρμοστος, ως ο οργανισμός που θα δημιουργούσε τρομερά προβλήματα στο Νοσοκομείο και που μοιραία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Έτσι λοιπόν δεν εφαρμόσθηκε ποτέ έως σήμερα ενώ από τους κυβερνητικούς διοικούντες είχε χαρακτηρισθεί ως μνημονιακός οπότε δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθεί ποτέ έως σήμερα.

Μάλιστα είπαν ότι θα γίνει νέος κανονισμός για το Νοσοκομείο ενώ μόλις μάθαμε ότι γίνονται νέες κινήσεις προκειμένου αυτός ο κανονισμός να εφαρμοσθεί τελικά».

ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ

Βέβαια ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου σημείωσε ότι η διοίκηση δεν θέλει αυτόν τον κανονισμό οπότε επ αυτού η κ. Πετράκη τόνισε ότι  «Το γεγονός ότι υπάρχει μια καταγγελία γιατρού που δεν εφαρμόζεται ο Οργανισμός του 2012 δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε όλες μας τις απόψεις. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ανοικτά θέματα, ο κανονισμός θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα και θα έχουμε υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Άρα το ερώτημα είναι θα έχουμε εξελίξεις υποβάθμισης για το νοσοκομείο μας; Εκεί που λέγαμε ότι θα γίνει Περιφερειακό Νοσοκομείο τώρα το υποβαθμίζουμε τόσο πολύ;».

ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Η ίδια εκτιμά ότι αυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι ένας νέος οργανισμός άμεσα. «Η πρόταση για νέο Οργανισμό έχει πάει από το 2016.Εδώ μπορούν και νομοθετούν για να επιτρέψουν στην κ. Κουντουρά να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής. Και δεν μπορούν να κάνουν έναν οργανισμό ; Και μάλιστα όταν αυτός ο οργανισμός είναι ήδη έτοιμος και έχει προταθεί από όλους τους παράγοντες του νοσοκομείου;

Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση που νομοθέτησε τον κανονισμό αυτό έχει παραδεχθεί ότι υπάρχουν λάθη προχειρότητας. Με το 4272 χαρακτηρίσθηκαν οι οργανισμοί αυτοί προσωρινοί, οπότε ο μπαμπούλας της Εισαγγελίας δεν ισχύει όπως μας λένε! Απλά έτσι θέλουν να το παρουσιάσουν. Αλλά και έτσι να είναι πρέπει να αλλάξει αφού ένας οργανισμός είναι νόμος του κράτους.

Δεν είναι πιο σοβαρό η υγεία των πολιτών από το να πάμε 5 άνθρωποι στον Εισαγγελέα» αναρωτήθηκε καταληκτικά.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική εμφάνιση στο «Flower Cup 2019» οι αθλήτριες του Α.Ο. Παλμός Καβάλας
Επόμενο άρθροΑνεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Δ.Τσανάκα, Νίκος Μαυρίδης