Σε εγρήγορση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω των περιστατικών του καλοκαιριού αλλά και του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως σαν εργαζόμενοι είναι υπέρ της πρόληψης αλλά αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι φουλ σεζόν για μας το καλοκαίρι. Τρέχουμε δυστυχώς και όχι μόνο για περιπτώσεις που έχουν σχέση με ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού, αλλά και για άλλου είδους περιστατικά –τα τροχαία και τους πνιγμούς- που δεν θα έπρεπε να τρέχουμε αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν προσέχει. Εμείς κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια. Εδώ και πολλά χρόνια τώρα τα ασθενοφόρα μας δεν είναι αρκετά. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, έχουμε και άτομα σε άδεια την οποία στερηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω της αναστολής, οπότε έχουμε 3 ασθενοφόρα το πρωί, 3 το απόγευμα και μόλις 2 το βράδυ για όλο το νομό Καβάλας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «το ζήτημά μας δεν είναι μόνο αυτό. Την Πέμπτη μάθαμε ότι ψηφίστηκε ο νέος νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της πρόληψης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή μάσκες, εμβόλια κλπ, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας. Το θεωρούμε αδιανόητο να σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, άνθρωποι οι οποίοι σε χειροκροτούσαν πριν ένα χρόνο και σε θεωρούσαν ήρωα, τη στιγμή που το κράτος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ούτε καν να μας βρει μέσα προστασίας. Στην αρχή τα είχαμε αυτά χάρη σε δωρεές ιδιωτών.

Μας χειροκρότησαν, μας είπαν ότι θα μας εντάξουν στα βαρέα κι ανθυγιεινά και ξαφνικά φτάσαμε στο σημείο να μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό και να λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο γιατί αλλιώς θα πρέπει να βγούμε σε αναστολή πληρωμών κλπ. Όλο αυτό είναι απαράδεκτο για μας. Όποιος θέλει να εμβολιαστεί να το κάνει ελεύθερα και όχι με υποχρέωση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και θα βοηθήσουμε συναδέλφους που ενδεχομένως θα βγουν σε αναστολή λόγω του νόμου που θα ισχύσει. Δεν θα παραμείνουμε απαθείς σε οποιαδήποτε μείωση ασθενοφόρων, κάτι που θα γίνει αν φύγει προσωπικό. Με τη μείωση θα φτάσουμε στο σημείο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με αυτό που κάνουν, στιγματίζονται οι υγειονομικοί τώρα –αύριο μεθαύριο μπορεί να γίνει και σε άλλα επαγγέλματα- κι από ήρωες ξαφνικά να γίνουμε αυτοί που θα μεταδίδουν τον ιό. Είναι απαράδεκτο αυτό. Βγήκε και ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που αντιτίθεται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά να καταλάβουμε μετά από σωστή ενημέρωση να κάνουμε ή όχι εμβολιασμό.

Αυτό που λένε ότι θα προσλάβουν προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις εμπεριέχει επικινδυνότητα γιατί αυτοί που θα έρθουν θα είναι άπειροι και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα».

Προηγούμενο άρθροΗ αντιπυρική περίοδος έχει δρόμο μπροστά της δηλώνει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Νικόλαος Μπαλατσούκας
Επόμενο άρθρο«Χρήματα που πρέπει να τα πάρουμε το 2020, περνάει το καλοκαίρι του 2021 κι ακόμη γίνονται τροποποιήσεις», σχολιάζει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης