8f9f14c4f7dd7ce0bc8e0048b00b1155_xl

Η παράταξη μηχανικών ΟΡ.ΜΗ με επικεφαλής το Λάζαρο Βασιλειάδη πρώτευσε στις προχθεσινές εκλογές στο τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ. Έλαβε 245 ψήφους και 15 έδρες. 14 έδρες εξασφάλισαν οι Μηχανικοί της Δράμας, 11 η ΔΚΜ, 2 έδρες οι Μηχανικοί Καβάλας κι όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις από μία. Ο κ. Βασιλειάδης στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε πως «είχαμε βάλει ένα στόχο να προκύψει από τις εκλογές η ΟΡ.ΜΗ. ως πρώτη δύναμη και σε ψήφους και σε έδρες και αυτό το πετύχαμε. Υπό αυτήν την έννοια είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, είμαστε πρώτοι συνολικά στη Δράμα και στην Καβάλα και σε ψήφους και σε έδρες. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι ήταν εφτά παρατάξεις, στην ουσία οι έξι παρατάξεις απέναντι στην ΟΡ.ΜΗ., αυτό από μόνο του δηλώνει και το μέγεθος της επιτυχίας. Όλοι ήταν απέναντί μας, όπως λέγαμε χαρακτηριστικά συνωμότησε το σύμπαν απέναντι στην ΟΡ.ΜΗ. Απέναντί μας κομματικοί μηχανισμοί, δηλαδή παρατάξεις με κομματική αναφορά, κονκλάβια, ιερατεία, ιδιαίτερα στη Δράμα όπου ασκήθηκε απίστευτη πίεση στους υποψηφίους μας στη Δράμα που τόλμησαν να εκτεθούν με την ΟΡ.ΜΗ. με μια παράταξη που για ένα πράγμα το οποίο υπερηφανεύεται είναι ότι είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα, δεν έχει αναφορά σε κανέναν παρά μόνο στην κοινωνία των μηχανικών και στην κοινωνία έξω στην οποία απευθύνεται της Δράμας και της Καβάλας. Δεν έχει καμία εξάρτηση κι όμως έφτασαν στο σημείο να ασκήσουν τέτοια πίεση στους υποψηφίους που τόλμησαν να συνταχτούν και να συμπαραταχθούν με την ΟΡ.ΜΗ.».

ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ

Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε πως  «Αυτά όλα κατέρρευσαν πραγματικά και υπό αυτήν την έννοια είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που πρωτεύσαμε και σε ψήφους και σε έδρες. Στη Δράμα πήραμε 46 ψήφους με πάρα πολύ δουλειά που κάναμε στη Δράμα και νομίζω ότι αυτό ήταν το καταλυτικό, οι 46 ψήφοι από τη Δράμα. Και συνολικά έχουμε 245 ψήφους στη Δράμα και στην Καβάλα. με αυτό το αποτέλεσμα η παράταξή μας εκλέγει 15 έδρες και η παράταξη του απερχόμενου προέδρου 14 έδρες. Και σε έδρες δηλαδή υπολείπεται αλλά και σε ψήφους. Οπότε είναι πραγματικά η παράταξή μας αυτή η οποία θα καθορίσει και τις εξελίξεις από δω και πέρα. Το τοπίο είναι ανοιχτό, είναι πολύ νωρίς, θα καθίσουμε ως παράταξη να δούμε όλα αυτά τα δεδομένα και βεβαίως είμαστε μια παράταξη η οποία δεν κόπτεται για οφίτσια, το αποδείξαμε σε όλη αυτήν την τριετία που ήμασταν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ήμασταν η πιο μαζική παράταξη στις δράσεις του Τεχνικού Επιμελητήριου. Σε συνεδριάσεις και παντού, σε οτιδήποτε γινόταν στο Τεχνικό Επιμελητήριο και έτσι θα συνεχίσουμε από δω και πέρα».

Προηγούμενο άρθρο«Νότες εφηΒεΙΑΣ» Εκδήλωση με αφηέρωμα στην Γυναίκα
Επόμενο άρθροΔικηγόρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ ψάχνει την ιδιοκτησία των πηγών στο Κεφαλάρι Δράμας