nosokomeio

Με νέα ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας απαντά στο Διοικητή μιλώντας με σκληρή γλώσσα τονίζοντας μάλιστα ότι θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κ.Πετράκη και ο Γραμ. κ. Β.Νικολαίδης έχει ως εξής:

«Σχετικά με την περιοδεία του Διοικητή του Νοσοκομείου στα Μ.Μ.Ε και τις απαράδεκτες δηλώσεις του, οφείλουμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Δεν θα ακολουθήσουμε τον κύριο Διοικητή στον κατήφορο που επέλεξε !
Έχει, βέβαια, δεδομένη την κατανόησή μας διότι, ενδεχομένως, να μην μπορεί να απεμπλακεί από την γραμμή της Κυβέρνησης που τον διόρισε, της Κυβέρνησης που έχει αναγάγει σε επιστήμη το ψέμα !
Προφανώς είναι ικανοποιημένος από τα συγχαρητήρια του κυρίου Πολάκη τα οποία έχει εξασφαλίσει !
Ωστόσο, με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον κύριο Διοικητή να χρησιμοποιεί ως άλλοθι των πεπραγμένων του τις Διευθύνσεις του Νοσοκομείου,( τις οποίες όμως δεν βρήκε χρόνο μεταξύ διαδρομών και φωτογραφιών να μάθει, λησμονεί την Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας) και τα υπηρεσιακά στελέχη. Η ευθύνη για κάθε αναξιοκρατική, παράνομη και ρουσφετολογική μετακίνηση ανήκει αποκλειστικά στον Διοικητή όπως και η συνδιοίκηση με αποκλειστικά κομματικούς εκλεκτούς !
Εμείς δεν θα σταματήσουμε να του διαβιβάζουμε τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες των εργαζομένων που διώκονται ,γιατί αυτό είναι το καθήκον μας και δεν θα το απεμπολήσουμε όσο και αν το επιθυμεί ο κύριος Διοικητής και οι εκλεκτοί του !
Όσο για τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΝΟ που παρενέβη με δηλώσεις του, αντιλαμβανόμαστε το μένος του, άλλωστε το Σωματείο Εργαζομένων ήταν αυτό που παρείχε νομική στήριξη σε εργαζόμενη του Νοσοκομείου και στέλεχος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας όταν προσέφυγε καταγγέλλοντας εγγράφως τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΝΟ για απειλή και εκβίαση !
Το ύφος και το ήθος τους είναι γνωστό όπως και ο τρόπος που χρόνια τώρα , από την ημέρα του διορισμού στα αποκαλούμενα συνδικαλιστικά όργανα, ασκούν τα καθήκοντά τους με αποκλεισμούς, αφορισμούς και διαχωρισμούς των νοσηλευτών! Εύκολο είναι να ανατρέξει κανείς στην τελευταία ανακοίνωση – υβρεολόγιο κατά του κυρίου Καραγιαννίδη, βουλευτή Ν.Δράμας που τόλμησε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, δίχως, προηγουμένως , να λάβει την άδειά τους !
Ωστόσο, ο διορισμένος κύριος πρόεδρος και η παρέα του θα κληθούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα να δώσουν εξηγήσεις για τον οχετό και τα ψεύδη που περιέχονται στην ανακοίνωσή τους ! Θα κληθούν να εξηγήσουν πως ενοχλήθηκε και εμπόδισε το Σωματείο Εργαζομένων την δημιουργία νοσηλευτικού σωματείου όταν όλοι οι εγγεγραμμένοι είναι μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου συμμετέχουν δε και μέλη του Δ.Σ !
Αυτό όμως που μας εξέπληξε δυσάρεστα είναι η στοχοποίηση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κυρίας Ζεκάκη από τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΝΟ η οποία είναι μέλος του Σωματείου Εργαζομένων, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή μας στο έργο της από την πρώτη μέρα που κλήθηκε να ασκήσει τα καθήκοντά της και έτσι θα συνεχίσουμε , εξυπακούεται, δίχως να υπαναχωρούμε από την υποχρέωσή μας της εκπροσώπησης όλων των εργαζομένων με ίσους όρους !
Δηλώνουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Προηγούμενο άρθροΤο κείμενο των απολυμένων της ΒΦΛ που έκαναν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας
Επόμενο άρθροΟ Καιρός σήμερα