Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η πρώτη συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 6:00 το απόγευμα είναι ειδική και αφορά στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας για το έτος 2019. Είναι αλήθεια ότι ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί προς έγκριση με καθυστέρηση καθώς τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση πραγματοποιούνταν αρκετά νωρίτερα.

Λίγη ώρα αργότερα, θα ακολουθήσει η δεύτερη συνεδρίαση του σώματος με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η διπλή σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι, εκτός απροόπτου, η τελευταία για το έτος 2018. Το σώμα αναμένεται ότι θα συνεδριάσει εκ νέου το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, όταν θα προγραμματισθεί και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Ξεκαθαρίζει περαιτέρω το τοπίο αναφορικά με τις αποφάσεις που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο κατά τις συνεδριάσεις της περασμένης Δευτέρας. Ενέκρινε ομόφωνα το ύψος του ποσού για την αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων που μετέχουν στις συνεδριάσεις του σώματος και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Προκειμένου να εισπράξει κάθε δημοτικός σύμβουλος την αποζημίωση συμμετοχής του στις συνεδριάσεις πρέπει ο τόπος κατοικίας του να απέχει χιλιομετρικά από την αίθουσα συνεδριάσεων. Μέχρι τώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι που πληρώνονταν δεν ήταν πολλοί και εισέπρατταν για κάθε συνεδρίαση 42,75 ευρώ. Λόγω αλλαγής των οικονομικών δεδομένων οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα εισπράττουν ανά συνεδρίαση 41,68 ευρώ.

Την περασμένη Δευτέρα, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της νομιμοποίησης του λιμενίσκου των σφαγείων. Κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Καβάλας. Αρνητικά ψήφισε η παράταξη του Άρη Βέρρου και ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Η απόφαση για την 13η παράταση του έργου της Μεγάλης Λέσχης ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις του Βαγγέλη Παππά, του Άρη Βέρρου, ο Νίκος Ξανθόπουλος, ενώ την παρουσία του δήλωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο Θόδωρος Μουριάδης συμφώνησε με την παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας τέθηκε προς συζήτηση και έγκριση μια εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Καβάλα. Αρνητικά ψήφισε μόνο η παράταξη του Άρη Βέρρου.

Προηγούμενο άρθροΠιστοποιημένο, πλέον, το λιμάνι της Σαλιάρας, θα χρησιμεύσει για την απομάκρυνση των αδρανών υλικών
Επόμενο άρθροΑγωνία για την εξαφάνιση της 12χρονης Γεωργίας-Ίριδα