Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί της χώρας. Έτσι και στην Καβάλας, το ραντεβού δόθηκε για την Τρίτη 26 Μαΐου στις 13:30 στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Οι κινητοποιήσεις έχουν στόχο να θέσουν ξανά το αίτημα για την απόσυρση του “αντιεκπαιδευτικού” όπως το χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί πολυνομοσχέδιο που “πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας”, λένε δάσκαλοι και καθηγητές.

Είχαμε κάποιες μικρές νίκες το προηγούμενο διάστημα, όπως για τα πρότυπα και πειραματικά. Είναι κάποια πράγματα που είδαμε πως πρέπει να αγωνιστούμε για να τα κερδίσουμε“, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης το πρωί της Δευτέρας (25/5). Ενώ έκανε λόγο για τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν να επιστρέψουν στις αίθουσες πως δεν πρέπει να χάσουν το μάθημα και πως πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν είναι οι καθαρίστριες θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία από το πρωί. Οι καθαρίστριες των δημοτικών είναι συμβασιούχες. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση; Επίσης τα σχολεία πρέπει να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα υλικά. Συν τοις άλλοις, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 30 Ιουνίου γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να ληφθεί υπόψιν ο παράγοντας καιρός.

Επίσης οι δάσκαλοι απαιτούν την κατάργηση της τροπολογίας και τη μη εφαρμογή των ρυθμίσεων της για την “αντιπαιδαγωγική ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων” μέσα από τις σχολικές αίθουσες.

Ενώ, εκφράζουν την αγωνία των εκπαιδευτικών και των γονέων για την επαναλειτουργία των σχολείων με όρους διασφάλισης της υγείας μαθητών-εκπαιδευτικών-κοινωνίας.\

Ακούστε όσα δήλωσε ο Τάσος Ιωαννίδης στο Lobby 101.8 από το 1.44.50

 

 

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Να ανοίξει για το καλοκαίρι ο κόμβος του Αγίου Ανδρέα”
Επόμενο άρθροΔήμος Παγγαίου | Δωρεάν Παραχώρηση Κοινόχρηστου Χώρου στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων