Καλησπέρα σε όλους /ες σας!
Ελπίζω να είστε ολοι σας καλά! Είμαι αυτό το άτομο με το κατεστραμμενο τεχνητό μέλος. Ας πούμε ότι ονομαζομαι Υπομονή γιατι μόνο υπομονή κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να ακουστω, επειδή όμως δεν μπορώ για ευνοητους λόγους σκεφτηκα να σας γράψω τη δικη μου καταθεση ψυχης.

Καταρχήν θέλω να ευχαριστησω την κυρία Αθηνά Παναγιωτιδου που μόλις ενημερωθηκε για το τι μου συμβαίνει από τον κύριο Σμαραγδο Κρεμυδα ( πρόεδρο του Νομαρχιακου Συλλόγου ΑμεΑ ) του νομού μας ο οποίος είναι εκείνος που γνωρίζει από πρωτο χέρι τι γινεται, πήρε την πρωτοβουλία μέσω της ομάδας της που έχει δημιουργήσει στο facebook χέρι με χέρι και σε συνεργασία με τον ( Νομαρχιακο Σύλλογο ΑμεΑ ) να συγκεντρώνονται χρήματα ώστε να μπορεσω να αποκτησω το τεχνητό μέλος.
Δεν σας κρυβω όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μου ανακοίνωσαν τι ήθελαν να κάνουν στο άκουσμα της ειδησης αυτής τα συναισθήματα μου ήταν έντονα και αναμεικτα. Ενιωσα ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι εκεί εξω που νοιαζονται για εμένα και θέλουν να βοηθήσουν, αισθανθηκα παράξενα και αβολα στην αρχή δεν σας κρυβω!

Συγχρωνος ενιωσα ευγνωμοσυνη, χαρά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και αυτό το χρωσταω σε όλους εσάς! Νιωθω όμως στεναχωρια, αγανακτηση και πικρα και σκέφτομαι γιατί να πρέπει να γίνει με αυτό τον τρόπο. Εκλαψα , νευριασα , εβρισα το κράτος μας που αντί να μεριμνα για την υγεία των πολιτών ερχομαι εγω στη δύσκολη θέση αυτή και με αναγκάζει να ζητω τη βοήθεια σας – ελεημοσυνη ( συγγνώμη ετσι νιωθω ) και να αισθανομαι μεγάλη ντροπή .
Το τεχνητό μέλος όπως είπε ο κύριος Σμαραγδος κοστιζει 8700 + ΦΠΑ ο ΕΟΠΥΥ δίνει το 25% του ποσού, τα ΚΕΠΑ το 67% αναπηριας που είχα μου το μειωσαν πολύ ( μάλλον φυτρωσε και βγήκε ) μακαρι να γινόταν! Από την στιγμή που δεν έχω πλέον το 67% αναπηριας αυτό σημαίνει ότι σταματάει το προνοιακο επιδομα που επαιρνα, μου στερει το δικαίωμα να κάνω τα χαρτιά μου σε προκηρυξεις που είναι για ΑμεΑ με 67% αναπηρία και στην κατάσταση που βρισκομαι δεν μπορώ να βρω εργασία και ούτε μπορώ να κάνω οποιαδήποτε εργασία.

Επιδομα προνοιακο δεν παιρνω , δουλειά δεν βρισκω, με καθόλου εισόδημα πώς μπορώ να φτιαχνω το τεχνητό μελος; Μας αρέσει να είμαστε κλεισμενοι μέσα σένα σπίτι επειδή δεν έχουμε τεχνητό μελος; Μας αρέσει να είμαστε μία ζωή καταδικασμενοι; Μας αρέσει να ερχομαστε σε αυτή τη δύσκολη θέση και να ζηταμε βοήθεια; Μας αρεσει να αισθανομαστε ντροπη; Τι πρέπει να κάνουμε, να γινουμε ζητιανοι; Κάνε κάτι επιτέλους Ελλαδα! Τι κράτος είναι αυτό που έχουμε; Γιατί μας κάνεις να αισθανομαστε έτσι στην χώρα που τόσο αγαπαμε; ΚΡΙΜΑ! Γραφω στον πληθυντικό αριθμό γιατί δεν είμαι μονο εγω ετσι. Βρείτε μας εργασία να ζησουμε φυσιολογικά και με αξιοπρέπεια. Γιατί δεν μας βρίσκετε δουλεια;

Για όσους αναρωτιουνται εχω χτυπήσει πολλές πόρτες όλα αυτά τα χρόνια και τις βρήκα κλειστές. Εχω έρθει σε επικοινωνία μαζί σας πολλές φορές και σας ζητησα δουλειά, σας εξηγησα τον λόγο, κανείς ποτέ δεν έκανε κάτι. Σας είπα οτι χρειαζομαι εργασία για να μπορώ να φτιαχνω το τεχνητό μου μελος. Πολλοί από εσάς χτυπησατε την πόρτα μας στην περίοδο εκλογών, που είστε ολοι/ες εσείς; Τρεξαμε για πολλούς από εσάς γιατί στις υποσχέσεις και στα μεγάλα λόγια είστε οι περισσοτεροι εκπληκτικοι, στις πράξεις που ειστε; Δεν σας βάζω όλους στο ίδιο τσουβαλι γιατί υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που με βοήθησαν και με βοηθανε και κάνουν μεγάλο αγώνα να μαζευτει το ποσό αυτό που χρειαζομαι χωρίς κανένα όφελος.

Κράτος και πολιτικοί να σας ενημερωσω οτι αν κάνω το τεχνητό μέλος με τη βοήθεια των πολιτών, σε πεντε χρόνια από τώρα ξανά στην ίδια θέση θα βρεθω. Θέλω να σας παρακαλεσω έστω και απο εδώ να με βοηθησετε να εργαστω για να μη βρεθω ποτε ξανά σε αυτή τη δύσκολη θέση. Η αναπηρία είναι λαχειο και μπορεί να τύχει στον καθένα απο εμάς. Ευχομαι να είστε ολοι καλά και να μην βρεθεί ποτέ κανείς σε ανάλογη θέση για έκκληση βοηθειας. Θέλω να σας ευχαριστησω πολύ όλους /ες που από το υστερημα σας συμβαλλετε, είναι δύσκολη η εποχή το γνωρίζω. Ευχομαι σε ολους σας υγεία και ευλογία να έχετε στο σπιτικο σας! Σας ευχαριστω πολύ σε όσους βοηθησατε και σε όσους βοηθατε. Δεν μπορώ να σας στειλω προσωπικό μήνυμα για να σας ευχαριστησω για ότι κανατε και κάνετε για εμένα, κάτω απο άλλες συνθήκες θα το έκανα. Και πάλι ευχαριστώ ευχομαι να είστε όλοι σας καλά!

Ελπίζω και ευχομαι για ένα καλύτερο αύριο και παρακαλαω να αλλάξει το σύστημα υγείας! Κάντε κάτι επιτέλους!
Ευχαριστω πολυ τον κύριο Σμαραγδο Κρεμυδα, την κυρία Αθηνά Παναγιωτιδου, την κυρία Ευστρατια Χριστοδούλου και τον Νομαρχιακο Σύλλογο ΑμεΑ.

Προηγούμενο άρθροΜαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης εκπόνησαν έρευνα πεδίου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για τον αγροτουρισμό της περιοχής
Επόμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία στην Ελευθερούπολη