Μηδενικά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δομή προσφύγων του Ασημακοπούλου. Ο Διοικητής του κ. Δημήτρης Ρέμμος σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλή στη δομή και συνεχίζουν χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μετά από πολλές προσπάθειες και τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανθρώπων του ΕΟΔΥ είμαστε σήμερα σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση. Νόσησαν σχεδόν στο σύνολό τους οι άνθρωποι εδώ, τηρήσαμε τα μέτρα που έπρεπε και τώρα είμαστε στη φάση που ξεκινούν οι εμβολιασμοί. Θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο όσων έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο. Θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Θα πάμε ηλικιακά, πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια οι υπόλοιποι κατά ηλικίες. Από τους περίπου 400 ενήλικες έχουν δηλώσει εθελοντικά να εμβολιαστούν οι 280. Αυτό είναι καλό ποσοστό, περίπου στο εθνικό ποσοστό. Όταν μάθουν για το πράσινο διαβατήριο του εμβολιασθέντα, ίσως το κάνουν περισσότεροι για να πάνε εμβολιασμένοι στις χώρες της δυτικής Ευρώπης που επιθυμούν. Θα δούμε».

ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόσθεσε ότι «η ζωή στη δομή έχει πάρει έναν καλό ρυθμό. Ήδη έχουν φύγει αρκετοί για να δουλέψουν σε αγροτικές εργασίες, υπάρχουν κι άλλες επιχειρήσεις της περιοχής που ξεκίνησαν να παίρνουν κόσμο από ‘δω διότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους, οπότε νομίζω ότι γυρίσαμε ξανά στους φυσιολογικούς ρυθμούς μας. Τέλη Ιουνίου περιμένουμε τη γερμανική γενική γραμματεία μετανάστευσης και ασύλου με την ομοσπονδία ολυμπιακών αθλημάτων και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να κάνουμε το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν τα παιδιά να ενσωματωθούν στο αθλητικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και μάλιστα από την Καβάλα. Είναι μια καλή πρωτιά για τη δομή μας. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε, με την πολύ αξιόλογη ομάδα επιστημόνων και προσωπικού που διαθέτουμε».

Προηγούμενο άρθροΤσαβούσογλου: Το παρασκήνιο της επίσκεψης στην Αθήνα – Γιατί έδωσε “εξετάσεις”, ο ρόλος ΗΠΑ και Ε.Ε.
Επόμενο άρθρο«Ο τουρίστας θέλει φέτος ήλιο, παραλίες, καλό φαγητό και κυρίως ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης