Μία περίπου εβδομάδα πριν την πανελλήνια συνδιάσκεψη των Αθηνών, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) πραγματοποίησε χθες το απόγευμα εκδήλωση (περιφερειακή συνδιάσκεψη) σε κεντρικό ξενοδοχείο. Η προσέλευση – προς γενική έκπληξη- ήταν περιορισμένη. «Δε σας κρύβω ότι περίμενα περισσότερο κόσμο» είπε ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ιορδάνης Χοροζίδης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Σερρών (ΠΑΣΟΚ) κ. Μιχάλης Τσελέπης. «Συζητάμε τις θέσεις και το πρόγραμμα μας για να συναντηθούμε όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί» είπε στους δημοσιογράφους. Σε ερώτηση για τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη είπε ανάμεσα στα άλλα: « Δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι κάνουμε. Δεν χωρά γιατί δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία. Δεν έχει καμία σχέση με την προοδευτική δημοκρατική ριζοσπαστική Αριστερά».
Η ΔΗΜΑΡ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Στέλιο Παναγούτσο. Για το πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια είπε: «Πότε θα γίνει αυτό που σήμερα συζητάμε θα εξαρτηθεί από τις διαδικασίες και το πόσοι θα συμμετάσχουν στο πείραμα. Πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει ο νέος φορέας που ετοιμάζουμε, θα εξαρτηθεί κυρίως από τον μεγάλο εταίρο που είναι το ΠΑΣΟΚ». Στην διαδικασία έλαβαν μέρος στελέχη και των δύο κομμάτων, οι πρώην βουλευτές Τσακλίδης-Δημοσθενόπουλος- Παπαδόπουλος Η. Ο πρώην Δήμαρχος Κ. Σιμιτσής και άλλοι.

https://youtu.be/uQ8ew5WCCEs

Προηγούμενο άρθροΑπόφαση σχετικά με το νερό στην Νικήσιανη
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ