Μειωμένη κατά 40% ήταν η καλοκαιρινή κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος Καβάλας σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη κ. Νίκο Δασκάλου η χρονιά αυτή είναι ο προάγγελος για το 2022 όπου ευελπιστούν σε περεταίρω αύξηση πτήσεων και επιβατών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όλα είναι συγκριτικά και σχετικά. Η κίνηση στα δικά μου μάτια και τα μάτια των παραγόντων πάντα έχει περιθώρια να αυξηθεί. Άλλωστε οι υποδομές του Αεροδρομίου μας είναι τόσο επαρκείς που θα μπορούσαν να καλύψουν και τετραπλάσια κίνηση από αυτήν που έχουμε τώρα.

Για φέτος, δεν θέλω να κάνω σύγκριση με το 2020 που ήταν μια χρονιά η οποία πρακτικά δεν υπήρξε για τον τουρισμό, τουλάχιστον για τον αεροπορικό, αλλά σε σχέση με 2019 ήμασταν περίπου στο 40%. Υπήρχαν πολλές χώρες που ματαίωσαν εξ αρχής τις πτήσεις τους, όπως η SAS από τη Σκανδιναβία, υπήρξαν χώρες που καθυστέρησαν όπως η Βρετανία που ξεκίνησε μετά τον Αύγουστο μουδιασμένα –ακόμη και τώρα που παραδοσιακά είναι οι Νο2 πτήσεις μετά τους Γερμανούς σε πληρότητα και αριθμούς. Οπότε, μετά από όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι το 2021 είναι μια εισαγωγή για την καλή χρονιά που ελπίζουμε να είναι το 2022, αν δεν μας συμβεί κάτι με τον covid.

Φέτος ήταν λίγο- πολύ ίδιοι οι πελάτες μας. Ίσως το Βίλνιους από τη Λιθουανία να ήταν η νέα πηγή τουριστών.. Υπήρχαν όμως πολλοί προορισμοί όχι σαν χώρα αλλά σαν αεροδρόμιο, όπως το Ντόρτμουντ από τη Γερμανία. Οι υπόλοιποι προορισμοί ήταν περίπου ίδιοι. Σαν χώρες προέλευσης οι καλύτεροι πελάτες παρέμειναν οι Γερμανοί κι ακολούθησαν η Πολωνία και η Τσεχία σε σειρά αριθμού επιβατών. Μακάρι να βλέπουμε κάθε χρόνο καινούργιους προορισμούς. Πέρυσι ήταν να ξεκινήσουν πτήσεις από Μιλάνο και Μπολόνια, αλλά δεν έγιναν ποτέ και δεν μπήκαν ούτε φέτος. Ήταν μια πολύ κακή συγκυρία. Ας ελπίσουμε το 2022 να είναι πιο δυναμικό, να έχουμε καταπολεμήσει τον covid και να υπάρχουν μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα και νέοι προορισμοί».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Πρόσθεσε για το Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης ότι «έπεσαν πάρα πολλά χρήματα και για τον επιβάτη αλλά και σε υποδομές που έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό, την ασφαλή λειτουργία, πράγματα που δεν φαίνονται αλλά κάποιος που ξέρει από αεροδρόμια μπορεί να τα καταλάβει. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά.

Έχουν μπει πολλά σύγχρονα συστήματα, αναβαθμίστηκαν τα τηλεπικοινωνιακά και ηλεκτρονικά συστήματα, ο κλιματισμός, ακόμη και το wifi».

Προηγούμενο άρθροΙκανοποιημένος ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης από την φετινή τουριστική σεζόν
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / GAIA FIRST: Εθελοντικός καθαρισμός του περιαστικού δάσους Καβάλας