Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σχολών Οδήγησης κ. Αντώνης Μαστοράκης εξήγησε ότι σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη υπαλλήλων στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Όπως δήλωσε αρχικά «Πολλά προβλήματα υπάρχουν στους συμπολίτες μας που θέλουν να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης , όχι για να κάνουν τις απλές διαδρομές τους , αλλά κυρίως για να πιάσουν δουλειά ως οδηγοί γιατί το Τμήμα Μεταφορών δεν εκδίδει άδειες .Και αυτό όχι γιατί οι υπάλληλοι δεν δουλεύουν, αλλά γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι που να κάνουν την δουλειά αυτή».

Όπως επισημαίνει στις δηλώσεις του ο κ. Μαστοράκης, « ο κόσμος και εμείς είμαστε απογοητευμένοι γιατί στο τμήμα μεταφορών και συγκεκριμένα στο τμήμα έκδοσης αδειών οδήγησης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην υπηρεσία ο προϊστάμενος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι στο πόστο του από Δευτέρα γιατί συνταξιοδοτείται. Ενώ υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος. Και αυτός που μένει είναι επιφορτισμένος με τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις όπου γίνεται η πιο πολύ δουλειά. Πρέπει να κάνει τις δουλειές που γίνονται στο γκισέ των διπλωμάτων. Υπάρχει ακόμη μια υπάλληλος με πρόγραμμα , οπότε δεν μπορεί να εκδώσει άδειες».

ΕΝΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Στο πιο νευραλγικό τμήμα αυτό, σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχει ένας εξεταστής και παράλληλα είναι και ο ίδιος υπάλληλος στο Τμήμα Συγκοινωνιών ή υπάρχει ένας υπάλληλος του ΚΤΕΟ , το οποίο θα κλείσει και αυτό σε λίγο καιρό. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια ομαδική συνταξιοδότηση και από το ΚΤΕΟ και από το Τμήμα Μεταφορών. Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση μεταφορών θα αποδυναμωθεί κατά 70% και το τμήμα διπλωμάτων κατά 100%.

Για τις μετατάξεις που γίνονται και αν θα πάει κόσμος το τμήμα συγκοινωνιών, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός και βούληση από τους αρμόδιους. Για το δικό μας τμήμα αρμόδια είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ. Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Περιφέρεια πρέπει να λύσει το πρόβλημα, γιατί εκεί υπαγόμαστε.

Εδώ και λίγο καιρό έχει οριστεί ένας γενικός διευθυντής ο οποίος κάνει τεράστιες προσπάθειες αλλά εδώ που έχει φτάσει το θέμα δεν διορθώνεται. Σε ότι αφορά τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις πάμε καλά στην Καβάλα. Κάθε υποψήφιος όταν ολοκληρώσει την εξέτασή του και πάρει το δίπλωμά του, μπορεί να πάρει μια βεβαίωση από το υπουργείο που τον καλύπτει εντός της Ελλάδας να δουλέψει ως οδηγός».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Από τις αρχές του χρόνου κάνουμε έγγραφα και επισημαίνουμε όλα αυτά τα προβλήματα γιατί τα έχουμε προβλέψει. Από κεί και μετά υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς Περιφέρειας με αποτέλεσμα όλα αυτά τα προβλήματα να διογκωθούν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό άμεσα να διορθωθεί κάτι . Φοβάμαι πως από τον άλλο μήνα δεν θα έχουμε καθόλου υπαλλήλους στο Τμήμα Μεταφορών γενικά, αλλά κυρίως για την έκδοση διπλωμάτων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, χρειάζονται άμεσες και δραστικές λύσεις.

Το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι ο κόσμος γράφεται στις σχολές μας για να πάρει δίπλωμα. Αυτά τα δικαιολογητικά τα καταθέτουμε στη υπηρεσία και πρέπει αυτή να μας δώσει τις καρτέλες για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να κάνουμε μαθήματα. Λόγω της έλλειψης του προσωπικού μαλώνουμε συνέχεια με τον κόσμο που δεν ξέρει τι γίνεται και διαμαρτύρεται λογικά, γιατί δεν μπορούν να βγάλουν δίπλωμα. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρουμε τα χαρτιά και να μην δουλέψουμε. Το θέμα είναι πως έχει στοιβαχτεί όλη η δουλειά στην υπηρεσία όπου όλο το πάτωμα έχει καλυφθεί απ τους φακέλους οι οποίοι πρέπει να διεκπεραιωθούν. Αλλά από ποιόν;

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, αλλά προέρχεται από την υπηρεσία. Σίγουρα δεν φταίνε οι υπάλληλοι, γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι να δουλέψουν. Πρέπει η Περιφέρεια άμεσα να δώσει λύση πριν χειροτερέψει εντελώς η κατάσταση».

Προηγούμενο άρθροΣε απόλυτη ετοιμότητα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για την νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθροΑμφίβολη η Λευκή Νύχτα για την αγορά της Καβάλας λόγω κορωνοϊού