Δεν υπάρχει εξέλιξη στην Επιτροπή Επανασύνδεσης Ηλεκτρικού Ρεύματος σε οικονομικά αδύναμους πολίτες. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε πως έχουν εξεταστεί παρ’ όλα αυτά όλες οι αιτήσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν υπάρχει εξέλιξη διότι είχαν αντιμετωπιστεί και εξεταστεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις. Υπάρχει μόνο μία σε εκκρεμότητα που νομίζω δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου. Πιθανότητα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα φέρουμε θέμα αντικατάστασης και τοποθέτησης νέου μέλους του συμβουλίου στην επιτροπή. Είμαστε μειοψηφία στην επιτροπή αυτή. Η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΥΕ που έχουν την πλειοψηφία, δυστυχώς δεν έδειξαν διάθεση συνεργασίας για να λύσουν το πρόβλημα τουλάχιστον κάποιων συμπολιτών μας. Τους είχα πει ότι θα πρέπει να εξαντλούμε την επιείκειά μας, να βρούμε τρόπους να δεχτούμε τις αιτήσεις που εκτός των επανασυνδέσεων, ο νόμος προβλέπει και χορήγηση ενός ποσού για αποπληρωμή των οφειλών τους. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΥΕ έψαχναν αφορμές και παραθυράκια του νόμου για να απορρίψουν τις αιτήσεις. Αυτό ήταν θνησιγενές και ελλείψει πλειοψηφίας, όλες οι αιτήσεις απορρίπτονταν. Αποφάσισα να παραιτηθώ, πριν από καιρό, για να ακουστεί το θέμα στη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΥΕ. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος είπε ότι αφήνουμε ανυπεράσπιστους τους Καβαλιώτες, του εξήγησα τι έγινε διότι δεν γνώριζε και του πρότεινα να μπει ο ίδιος στην επιτροπή και να παλέψει με τις δικές του δυνάμεις. Δεν απάντησε και θα το επαναφέρω στη συζήτηση. Το πρότεινα και στον δημοτικό σύμβουλο κ. Ποτόλια αλλά δεν ήθελε να μπει. Το πρότεινα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αν το δεχθεί να προσπαθήσει θα το δεχθούμε με μεγάλη χαρά»

ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡ

Για τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο για τη Δημωφέλεια είπε ότι «με το νέο εκλογικό σύστημα ο νομοθέτης έδωσε τη δυνατότητα στα διοικητικά συμβούλιο να έχουν πλειοψηφία, για να μην έχουμε αυτές τις περιπτώσεις όπου για αντιπολιτευτικούς λαϊκίστικους λόγους, ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης μπλοκάρουν τις αποφάσεις της διοίκησης για να εμποδίζουν την πρόοδο, τη συνέχιση της διοίκησης και την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων. Ο νομοθέτης είπε να έχουμε πλειοψηφία στα Νομικά Πρόσωπα και κάποιες αποφάσεις τους δεν θα περνούν από το δημοτικό συμβούλιο διότι εκεί δεν έχουμε την πλειοψηφία. Τη Δευτέρα ακούσαμε από τον Πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Αγγελίδη κάτι συγκλονιστικό θα έλεγα. Τόσες μέρες η δημοτική σύμβουλος κα Ιωσηφίδου και η παράταξη της κας Τσανάκα, όχι στο σύνολό της, έλεγαν μεταξύ άλλων ότι είναι ασύμφορη η συμφωνία εκμίσθωσης ή παραχώρησης κατά χρήση της έκτασης στον ΤΑΡ στο Εσκί Καπού έναντι αυτού του ποσού. Από τον κ. Αγγελίδη ακούσαμε –εγώ δεν το ήξερα και εξεπλάγην- εδώ μιλάμε για παραχώρηση κατά χρήση όχι μεταβίβαση κυριότητας όπως είχες συμφωνήσει η κα Ιωσηφίδου, μιλάμε για 25 χιλιάδες ευρώ ενώ η κα Ιωσηφίδου είπε για προφορική συμφωνία πριν τις εκλογές 22 χιλιάδων ευρώ. Και σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο παρ’ ό,τι έκαναν συμφωνίες με πολύ χειρότερους οικονομικούς όρους. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε και κάτι άλλο. Ότι πουλήθηκε παραθαλάσσιο οικόπεδο της Δημωφέλεια στην Άσπρη Άμμο πολύ μικρότερης έκτασης αλλά τεράστιας οικονομικής αξίας, μόλις 65 χιλιάδες ευρώ για να χτιστεί 4άστερο ξενοδοχείο. Και τολμούν αυτοί οι άνθρωποι που πούλησαν τέτοιο φιλέτο έναντι πινακίου φακής, να μας κουνάν το δάχτυλο διότι κατά χρήση κι όχι κατά κυριότητα παραχωρούμε σε καλύτερο τίμημα στον ΤΑΡ για να εξυπηρετηθεί ο αγωγός φυσικού αερίου. Αν ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Αγγελίδης, αυτοί οι άνθρωποι μας κουνούν το δάχτυλο ενώ είχαν κάνει χειρότερες συμφωνίες. Φυσικά απάντηση δεν δόθηκε από την παράταξη της κας Τσανάκα. Θα περίμενα να την ακούσω. Αυτά που άκουσα τη Δευτέρα από τον κ. Αγγελίδη δείχνουν ότι ο Αγγελίδης και ο δήμαρχος Μουριάδης όχι μόνο δεν ζημιώνουν τη Δημωφέλεια αλλά υπερασπίζουν το συμφέρον της. Αντίθετα κάποιοι άλλοι τη ζημίωσαν στο παρελθόν και θα έπρεπε, τουλάχιστον πολιτικά, να λογοδοτήσουν γι’ αυτό».

Προηγούμενο άρθροΗ φρικτή νύχτα στη Νέα Σμύρνη: Τα επεισόδια και η επίθεση σε αστυνομικό: «Έκαναν μανιώδεις κινήσεις να μου βγάλουν το κράνος»
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ